– Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier. I løpet av disse fem årene har vi fått med oss mange fantastiske mennesker. Det er vondt å måtte ta disse grepene. Samtidig kjemper vi for å gi dem tilbake jobbene så snart som mulig, sier gründer og daglig leder i Easee, Jonas Helmikstøl.

– Menneskene er det viktigste vi har
De ansatte ble informert om at en permitteringsprosess ble iverksatt fredag forrige uke. Det har helt frem til i dag vært uklart hvor mange som berøres. I dag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge.

– Menneskene er grunnverdien i selskapet vårt og det viktigste vi har. Vi er ufattelig stolte over at så mange gode og flinke folk jobber i Easee. Dette gjør ulidelig vondt for oss alle, men denne prosessen må til for at folk skal ha en fantastisk arbeidsplass å gå til i mange tiår fremover. Vi tror på det vi driver med, og vi skal komme oss gjennom dette, sier Helmikstøl.

– Dette er fryktelig vanskelig, men vi har vært nødt til å ta drastiske grep. Det er gjort en grundig jobb i denne prosessen, og dette er dessverre nødvendig slik situasjonen er nå, sier styreleder Rita Bach Omdal.

Forbereder ankeprosess
Easee mottok torsdag kveld beskjed fra den svenske forvaltningsretten i Karlstad at det ikke vil bli innvilget en midlertidig forføyning av Elsäkerhetsverkets salgsforbud. Easee fortsetter dermed den ordinære ankeprosessen. Det betyr at det fortsatt kun er et salgsforbud gjeldende i Sverige. Et salgsforbud i Sverige vil kun bli gjeldende i andre EU/EØS-land etter at respektive EU-land har iverksatt og konkludert i egne tilsynsprosesser. Det har de 90 dager på å gjøre.

– Vi forbereder nå ankesaken. Å finne løsninger som trygger både selskapet og alle ansatte på kort og lang sikt er vår hovedprioritet akkurat nå, sier Omdal.

Ønsker ro
De ansatte er preget av situasjonen.

– Dette har vært en trist dag for alle ansatte. Det er mange ulike skjebner i en slik situasjon, med påfølgende reaksjoner med mye følelser. Det er viktig å presisere at permitteringer er midlertidige, og nå må til for å bygge selskapet opp igjen for fremtiden – slik at vi kan komme tilbake på jobb så raskt som mulig, sier ansattrepresentant Siri Raustein.

Jobber med løsninger
Easee jobber med flere konkrete løsninger, er blant annet i kontakt med flere potensielle investorer.

– Vi er i dialog med investorer som ser det enorme potensiale Easee har, og som skjønner hvor stort dette skal bli. Reisen vår har bare begynt, og jeg er sikker på at vi skal gjenreise selskapet, avslutter Helmikstøl.

Easee fremholder at det ikke er noen tvil rundt laderne, at de er helt trygge og alle kunder kan lade trygt.