Det er et av Norges største innovasjonsselskap, Fremtidens Industri AS, som har nominert CTM Lyng til den anerkjente prisen, som i år deles ut for åttende gang.

I nominasjonen skriver Fremtidens Industri blant annet at «CTM Lyng i flere år har jobbet med å utvikle kortest mulige verdikjeder, og i stor grad bruk av underleverandører i nærheten av sin egen produksjon. Gjennom å utvikle og produsere strømspareløsninger med lang levetid, bidrar de til å redusere behov for utskifting og drar ned forbruket i norske boliger.»

Produkter designet for evig liv

Nominasjonen trekker også fram det faktum at CTM Lyng er i ferd med å utvikle nye produkter basert på gjenvinnbare materialer, som det enten er mulig å reparere eller gjenbruke til nye produkter. Her henvises det til CTM Lyng sitt utviklingsprosjekt «CircuLine®», som i løpet av de kommende årene skal resultere i at majoriteten av selskapets produkter skal være designet for «evig liv» i et sirkulærøkonomisk kretsløp.

Administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo, mener en slik nominasjon er en bekreftelse på selskapets vilje til å utfordre seg selv.

- Som norsk produsent i et internasjonalt marked, er vi helt avhengige av å være et hestehode foran konkurrentene våre når det gjelder kvalitet og funksjonalitet. Derfor bruker vi mye ressurser på å utfordre oss selv - både hvordan vi designer og produserer våre produkter. I tiden framover blir det derfor avgjørende for oss å skape sirkulære verdikjeder rundt de produktene vi leverer fra oss.

Vinneren av Siva-prisen kåres ved hjelp av en åpen avstemning på nett og av en fagjury. Siva-prisen på 250.000 kroner deles ut av næringsminister Jan Christian Vestre 1. juni 2023.

Les mer og stem på de nominerte på Siva.no