Elektrisk gulvvarme

  • Oversikt
  • Case studies
  • FAQ
  • Læring
  • Videoer
  • Kontakt oss
Se video

Slå på komforten med elektrisk gulvvarme

Nyt følelsen når du går ut av sengen, året rundt. Med DEVI elektrisk gulvvarme kan du oppgradere komforten i hele hjemmet. Installasjonen er enkel og kostnadseffektiv, og termostaten er intelligent og intuitiv, så det er bare å slå på komforten.

Funksjoner og fordeler

For alle rom i boligen

For alle typer gulv

Unngå å skli på våte fliser på badet eller kjøkkenet

Elektrisk oppvarming er et godt valg for lavenergihus

En usynlig varmekilde

Hurtigresponderende gulvvarme​

Lang levetid og intet vedlikehold​

Lang levetid med 20 års utvidet bruksgaranti

Make it easy, make it DEVI

Spar plass, tid og installasjonskostnader. Med DEVI får du et velprøvd system som gjør alt enklere for arkitekter, montører og brukere.

Det er lett å designe interiøret fordi du ikke trenger å tenke på synlige varmekilder. Installasjonen er enkel fordi du får et fleksibelt system som er raskt og enkelt å arbeide med. Og det er lett å bruke systemet fordi du får intuitive kontroller og rask oppvarmingstid.

Make it easy, make it DEVI.

Fordelene med elektrisk gulvvarme

Fremtiden er elektrisk

Elektrisk oppvarming kan brukes til flere ulike bruksområder. DEVI gir deg energieffektive varmeløsninger som samsvarer med EcoDesign. Uten vedlikehold og med lang produktlevetid og 20 års utvidet garanti er fremtiden elektrisk.

Case stories

Sett prikken over i-en i alle prosjekter

Bygger du et nytt eller renoverer ditt eksisterende hjem? Uansett gjør DEVI det enkelt å designe og installere prosjektet.

DEVIs løsninger kan brukes både som primær varmekilde og som en ekstra varmekilde for komfortvarme. De installeres enkelt i alle typer rom og under alle typer gulv.

Trykk eller drei på termostaten, så føles hjemmet ditt perfekt

Den eneste synlige delen av et DEVI-gulvvarmesystem er også den vakreste. Med vårt utvalg av termostater kan du få en som passer perfekt til hjemmet ditt. Alle er enkle og intuitive i bruk, og leveres med intelligente funksjoner.

Oppdag markedets enkleste løsninger

Systemet består av tre hovedkomponenter: Varmeelement (kabel, tynn varmematte eller varmeelement), termostat med luft- eller gulvtemperaturføler og tilbehør. Alle produkter er designet og produsert i henhold til de høyeste kvalitetsstandarder.

Fremtiden er elektrisk

Se hvordan DEVI gjør livet enklere for huseiere,
arkitekter og installatører.

Installere DEVI? Det er enkelt

DEVI-systemene er enkle å installere, og krever ikke vedlikehold. For å gjøre det enda enklere, har vi satt sammen en rekke anbefalinger du bør ta hensyn til når du håndterer produktene våre.

DOs and DON’Ts med elektrisk gulvvarme Installatør hub elektrisk varme

Case studies

  • if (isSmallPicture) { ; } else if (isBigColumns) { } else { }
    Elektrisk gulvvarme fra DEVI er en energieffektiv varmeløsning for nær nullutslippsbygg

    Mange har sett på elektrisk gulvvarme som en ineffektiv varmekilde, og forbundet det med høye strømregninger. Men tidene endrer seg. Nå er f.eks. kombinasjonen av elektrisk gulvvarme og solcellepaneler et energieffektivt alternativ for huseiere. Ja, fremtiden er faktisk elektrisk, som dette eksempelet fra Koblenz i Tyskland viser.

  • if (isSmallPicture) { Coburgs første passivhus, Victoria Australia; } else if (isBigColumns) { Coburgs første passivhus, Victoria Australia } else { Coburgs første passivhus, Victoria Australia }
    Coburgs første passivhus, Victoria Australia

    Home By Hutt, Melbourne Design Studios og Grand Designs Australia designet og bygde det første passive hjemmet i den lille Melbourne-forstaden Coburg. 

  • if (isSmallPicture) { Romantiske omgivelser i Lappland multiplisert med komforten fra elektrisk oppvarming.; } else if (isBigColumns) { Romantiske omgivelser i Lappland multiplisert med komforten fra elektrisk oppvarming. } else { Romantiske omgivelser i Lappland multiplisert med komforten fra elektrisk oppvarming. }
    Romantiske omgivelser i Lappland multiplisert med komforten fra elektrisk oppvarming.

    40 igloer – Aurora cabins – ligger i vinterskogen. De har glasstak slik at gjestene kan pakke seg inn i et teppe og nyte den fantastiske utsikten til Melkeveien, Polarstjernen og nordlyset.

FAQ

Elektrisk varme

Totalvarme, også kalt primærvarme, betyr at elektrisk gulvvarme brukes som eneste varmekilde i et hus. Elektrisk gulvvarme er et effektivt varmesystem som enkelt kan varme opp huset som den eneste varmekilden. Et elektrisk totalvarmesystem er laget for å dekke det totale varmetapet og gi fullstendig oppvarming. 

Normalt legges DEVIinline™ /DEVIflex™varmekabler i nedre del av et armert betonglag med en tykkelse på maksimalt 5 cm. 

Undergulvvarme forutsetter at varmen ikke blokkeres. Hvis den blokkeres, kan det føre til "varme punkter" og i verste fall misfarging av gulvet. Ting som sekkestoler og madrasser som legges rett på gulvet kan forårsake problemer. Alle gjenstander der luft kan sirkulere under, er OK. 

Det avhenger av ulike faktorer, for eksempel: 

  • Hvilket system som er installert og hvor (under fliser eller i betongplater)?
  • Typen avrettingsmasse som er brukt?
  • Avrettingsmassens dybde? 

Oppvarmingstiden kan være alt fra 30 minutter for en innendørs varmematte under fliser til 5–7 (eller flere) timer ved innstøping i betong.  

Oppvarming av bad

En enkel og ren løsning som en varmematte gir deg mulighet til å beholde det gamle gulvet uten å fjerne det og lage unødig rot. Tanken på å bryte opp gulv og håndverkere som løper inn og ut av huset, pleide å være nok til at mange forkastet tanken på varme føtter og gulv. 

I dag er det ingen grunn til å grue seg til å installere gulvvarme. Du kan få varmt gulv uten utgiftene, rotet og ubehaget ved å bryte opp det gamle gulvet. 

Varmematten er bare mellom 2,3 og 4 mm tykk, avhengig av type. Derfor kan den enkelt legges rett på eksisterende gulv, enten det er betong, tømmer eller gamle fliser, uten at den eksisterende gulvkonstruksjonen må brytes opp. 

Varmematten installeres med samme tykkelse som flislim, og øker derfor ikke gulvhøyden vesentlig. Derfor er det ikke nødvendig å redusere dørhøyden, flytte lister osv. 

Installasjon av elektrisk oppvarming

Underlaget må være fleksibelt eller ha et fleksibelt tilsetningsstoff. Rådfør deg med flisleggeren.

Underlaget må være tykt nok til å dekke kablene. Generelt er det nok med 4–5 mm. 

Vi anbefaler å la underlaget tørke/herde naturlig, og å følge produsentens anbefalinger. Hvis gulvvarmesystemet slås på for tidlig, kan det føre til skade på gulvet (det tørker for raskt). 

Det anbefales å la avrettingsmassen herde naturlig, og dette avhenger også av tykkelsen. Generelt skal det være nok tid til at avrettingsmassen får tørke før systemet er klart til å slås på. 

Nødvendig varmeeffekt kan være alt fra 40–150 W/m². Effekten må baseres på en detaljert beregning av rommets varmetap i W/m², utført av en elektriker, bygningskonsulent eller en representant fra DEVI. 

Det neste trinnet er å fastslå hvilket gulvareal som skal varmes opp. Det betyr at arealer som er dekket av skap, badekar, toalett osv., må trekkes fra det totale arealet i et rom. For å sikre rask reaksjonstid i varmesystemet må den totale beregnede effekten økes med ca. 30 %. 

Nødvendig effekt kan nå beregnes som varme [W/m²] = 1,3 x rom x rom/varme. 

Lokalt kan effekten være opp til dobbelt så høy, f.eks. foran store vindusflater. Disse kantsonene oppnås ved å redusere avstanden mellom kablene. 

Kostnad

Kostnaden avhenger av størrelsen på rommet, tilgjengelig gulvplass og om systemet skal brukes som eneste varmekilde eller som komfortgulvvarme. 

Et baderom på 5 m² med dusj krever vanligvis en varmematte på 4 m² og en DEVIreg™ termostat. Kontakt en elektriker for dimensjonering av totalt varmebehov. 

Elektrisk gulvvarme koster vanligvis mindre i innkjøp og installasjon enn andre, konvensjonelle varmesystemer. Jo større installasjonsarealet er, desto lavere blir prisen per kvadratmeter. 

 

Sikkerhet

DEVI elektrisk gulvvarme er en sikker løsning. Løsningen er godkjent for bruk i bolighus, leiligheter og andre bygninger. 

Sikkerheten oppnås ved en pålitelig kabelkonstruksjon med høy kvalitet samt installasjon i henhold til byggstandardene. Varmelederen isoleres først med ett lag isolasjon, og omgis deretter av en jordet skjerm. Til slutt beskyttes den med et ytre isolasjonslag. 

Varmematten er vannavvisende og har en sikkerhetsskjerm under den ytre mantelen, som kobles til en jordet strømforbindelse. Elektriske varmesystemer fra Danfoss produseres i henhold til de internasjonale IEC-standardene, og sikrer at kunden beskyttes av gjeldende standarder. 

De siste årene har det vært økt fokus på elektromagnetiske felt. Det er forsket mye på dette området, men til tross for det store antallet studier er det ikke påvist noen mulig helserisiko. Derfor er det ikke nødvendig å angi en presis maksimumsgrense for hva vi kan eksponeres for uten å utsette oss selv for helserisiko. 

Sammenlignet med de foreslåtte grensene er den daglige eksponeringen svært lav. 

Tabellen nedenfor viser målinger av styrken i magnetfelt i både varmekabler i gulv og andre vanlige elektriske apparater. 

Enhet Avstand Verdi Avstand  Verdi
DEVIflex®DSIG          6 cm 16 µT    100 cm 0,8 µT
DEVIflex®DTIP        6 cm 0,04 µT    100 cm 0,04 µT
DEVIflex®DSVF        6 cm 5,5 µT     100 cm 0,16 µT 
DEVIflex®DTVF      6 cm     0,4 µT         100 cm 0,2 µT
Lysrørlampe, 40 watt    6 cm 73,2 µT 30 cm 3,3 µT  
Transformator, 12 V/25 watt  6 cm 35,1 µT 30 cm 0,7 µT
PC, foran skjermen     6 cm 0,9 µT 30 cm 0,1 µT 
Oppladbar barbermaskin      6 cm 940 µT     30 cm 44 µT 
Kjøleskap, 160 watt     6 cm 1,1 µT  30 cm 0,2 µT 
Klokkeradio    6 cm 11,4 µT  30 cm 0,6 µT 

 

Som tabellen viser, er styrken i magnetfeltet rundt varmekabler på samme nivå eller lavere enn andre elektriske apparater. 

Feilsøking og støtte

Det kan være en rekke årsaker til dette: 

  • Kontroller at det er strømforsyning (spenning) til termostaten.
  • Kontroller at termostaten er i drift.
  • Kontroller innstillingene på termostaten.
  • Kontroller mattens ledeevne og motstand.

Disse kontrollene må utføres av en kvalifisert elektriker.

Ja, vi anbefaler å få hjelp av profesjonelle montører til å finne eventuelle feil og utføre reparasjoner. Kontakt oss, så setter vi deg i kontakt med din nærmeste elektriker. 

Læring

Danfoss Learning – kostnadsfri nettbasert opplæring

Besøk vårt opplæringssenter

Arbeider du som tekniker eller designer med elektrisk oppvarming? Se våre seks elærings-kurs med praktiske veiledninger og informasjon på Danfoss Learning-portalen. Alt er gratis og tilgjengelig på forespørsel.

Videoer

DEVI – et system som samsvarer med EcoDesign

Åpent vindu-funksjonen og lavt standby-forbruk gir brukerne komfort til minimale kostnader. Dermed får huseiere en fremtidssikker løsning som sikrer optimal energiutnyttelse.

Hvordan få best effekt med DEVIinline™/DEVIflex™

I denne animasjonen viser vi hvordan du oppnår best mulig effekt av varmesystemet med den mest behagelige temperaturen på gulvoverflaten, med tanke på DEVIflex kabel til kabel-avstand, effekt per kvadratmeter og varmekabelens installasjonsdybde.

Hvordan installere DEVIflex™

DEVIflex™ er en fleksibel varmekabel med høy ytelse, som samsvarer med M2-kravene i den strenge standarden NEK IEC 60800:2009. DEVIflex™-produktprogrammet har et stort utvalg av varmekabler for mange ulike bruksområder.

Kontakt oss