- Tilbakemeldingene har så langt vært veldig positive fra alle hold. Foredragene var interessante og inspirerende, festmiddagen var en suksess og vi fikk topp underholdning fra John Brungot, Hans Orkester og Aage Steen Nilsen. Inntrykket er at både leverandører og deltakere også var veldig godt fornøyd med messen. Leverandørene påpekte at det var interesserte deltakere og at de fikk snakket med de «rette» menneskene.

- Slike samlinger er en påfyll i hverdagen som bidrar til å knytte selskapene våre tettere sammen, fastslår han.

Lars Fredrik Forberg fra Mestergruppen hadde blant annet bærekraft som tema i foredraget sitt, med klar melding til elektrobransjen om viktigheten av å kunne dokumentere klimapåvirkningen i årene som kommer. – Det er et krav til alle våre samarbeidspartnere og underleverandører, fastslo han.
Lars Fredrik Forberg fra Mestergruppen hadde blant annet bærekraft som tema i foredraget sitt, med klar melding til elektrobransjen om viktigheten av å kunne dokumentere klimapåvirkningen i årene som kommer. – Det er et krav til alle våre samarbeidspartnere og underleverandører, fastslo han.

Fokus på bærekraft

Fagdagene samlet rundt 450 personer, inkludert leverandører og grossister. På åpningsdagen ga Nerja Macic fra Prognosesenteret de frammøtte en interessant kikk i krystallkula. Hun kunne fortelle at prognosene viser en forventet nedgang i byggeaktivitetene med fire prosent neste år, men at vi går «bedre tider» i vente i 2024. Deretter overtok henholdsvis Lars Fredrik Forberg fra Mestergruppen og Hilde Kristoffersen fra Kesko podiet, hvor bærekraft var et sentralt tema.

Den faglige delen ble avrundet med et foredrag av psykolog Jan-Martin Berge. Her var det arbeidsglede, psykisk helse, stressmestring og motivasjon som sto i sentrum, og mange satte tydelig pris på å få trimmet smilebåndet. Etterpå sto mingling og besøk hos leverandørene i messehallen på programmet, innen dagen ble rundet av med festmiddag og underholdning.

Et viktig møtepunkt

Dag to ble «kickstartet» av fenrik Geir Aker fra Kompani Lauritzen, som blant annet fortalte om viktigheten av tydelighet i kommunikasjon. Deretter fortsatt messen fram til lunsj før dagen ble avsluttet med et internt møte i Elnett Gruppen.

- Dette er blitt et viktig møtepunkt for oss. I tillegg til det faglige programmet, får medlemsbedriftene snakket med leverandørene, samt med hverandre, som er en viktig del av samlingen.

Innkjøpsalliansen gjennomførte fagdagene også i fjor, men da med restriksjoner på grunn av koronapandemien. Tolker vi den gode stemningen rett, var det tydelig at mange hadde savnet å kunne møtes uten munnbind og avstandskrav. Her satt latteren og de kameratslige klemmene løst.

- Vi har et tak på antall deltagere under fagdagene, og at det er «kamp» om å være med, er et godt tegn på at vi har lykkes med innholdet, konkluderer Eiken.

Årets direkteleverandør
Elotec ble kåret både til Årets direkteleverandør. Foto: Torleif Hauge.

Og vinnerne er...

Tradisjonen tro, ble også flere vinnere kåret:

Årets grossistleverandør: SG Armaturen

Årets direkteleverandør: Elotec

Årets beste stand: SG Armaturen