- Nå gleder vi oss til å komme i gang. Med nær 100 ulike seminarer og åpne scener, bør vi ha noe for enhver smak og ethvert kompetansebehov i bransjen. Her kan alle sørge for å skaffe seg faglig oppdatering.

Etter avlysninger i 2020/2021, er det en ekstra forventning over å endelig kunne være fysisk samlet igjen, og Åsen kan melde om svært god stemning blant utstillerne. At også grossistene er på plass, skaper en ekstra dimensjon av utstillere - som fyller tre haller.

 

Stor logistikk

- Det er naturlig nok en stor logistikk å arrangere en så stor fagmesse. De første forberedelsene til neste utgave starter med evaluering av den siste, og deretter handler det om å jobbe med utstillere og fylle et innholdsrikt og faglig attraktivt program. Desto mer gøy er det når alle brikkene er falt på plass bransjen responderer med begeistring. Årets messe bekrefter viktigheten av en slik møteplass, sier hun.

I morgen braker det altså løs, og listen er lagt høyt allerede i åpningskonferansen, som åpnes av olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Temaet er intet mindre enn hva den norske elektro- og energibransjen kan gjøre for å lette energikrisen og gjøre Europa mer uavhengig av russisk gass. Deretter går det slag i slag i tre hele dager til ende.

Nye NEK 400

- Skal jeg trekke fram én programpost som det er ekstra interesse rundt, må det bli presentasjon av NEK 400 som er elektrobrasjens bibel.

Seminaret blir gjennomført alle tre dagene og vil være en blanding av foredrag og paneldebatt. Leder av NK 64, Dr. Ing. Eirik Selvik, vil presentere nyhetene. Noen av temaene vil være forankring av N-leder, bruk av DC brytere i solcelleanlegg, Schuko kontakt for elbil lading, verifikasjon av installasjoner, bruk av AFDD, landbruksinstallasjoner, energilagring, ladeklare bygg, lading av elbåter og varsling på overspenningsvern.

- Ellers er det jo ekstra fokus på kvinner i år, som vil bli godt synlig på messen med stander og kåring av Elektrokvinnen 2022. Håpet er at det bidrar til å øke andelen av kvinner i bransjen i framtiden, slik at det ikke er nødvendig med slike stunts, sier hun - og ønsker hjertelig velkommen til vårens vakreste innendørs eventyr.