Elektrogruppen er en av de toneangivende tekniske entreprenørene i landet, med 690 ansatte fordelt på 18 datterselskaper fra Trondheim til Andenes Gjennom læringsplattformen Elektroakademiet, samler Elektrogruppen alle ressurser og utviklingsmuligheter på ett sted, tilgjengelig for alle ansatte. Den omfattende plattformen, med både digitale og fysiske læringsmuligheter, skal bidra til å skape en kultur for kontinuerlig læring og utvikling.

- Elektroakademiets hensikt er å bygge kultur og bevissthet om hvem vi er som arbeidsgiver, og aktivt fremme utviklingsmuligheter for den enkelte. Vi vil synliggjøre muligheter, tilrettelegge for utvikling og på den måten trekke til oss flittige hender og kloke hoder i et stadig trangere arbeidsmarked. Sentralt i konsernets identitet, er at kunden kan stole på at vi har kompetansen, viljen og evnen som skal til for å få jobben gjort, sier direktør strategi og forretningsutvikling, Andreas Melby.

- Vi har samlet klasseromskurs, nettkurs og E-læring, video-opplæring, beste praksis, utviklingsprogrammer med mer i én og samme nettbaserte løsning. Det er nærmest ingen grenser for hva vi kan fylle akademiet med, som gjør at vi kan spre kunnskap og beste praksis bredere og mer effektivt. En positiv tilleggseffekt er at vi knytter tettere bånd mellom medarbeidere på tvers av selskapene i konsernet. 

Innholdet i utdanningene er skreddersydd organisasjonens behov som teknisk entreprenør.
Innholdet i utdanningene er skreddersydd organisasjonens behov som teknisk entreprenør.

Merverdi for alle ansatte

Melby påpeker at Elektroakademiet representerer en konkret merverdi for alle i Elektrogruppen, enten de er nye eller eksisterende ansatte. Med tilgang til over 105 tilpassede kurs, hvorav 71 av disse er egenproduserte, gir skolen en unik mulighet for personlig og profesjonell vekst. Læringsplattformen er noe alle ansatte har tilgang til gjennom både digital tilgang og fysiske samlinger.

- Vår viktigste kapital er våre medarbeidere, understreker han.

Plattformen er designet for å balansere praktisk arbeidserfaring med teoretisk innsikt, noe som gir en helhetlig tilnærming til læring og utvikling.

– Uavhengig av rolle eller erfaring, er det alltid noe å lære og mestre. Vi håper at ved å legge til rette for kontinuerlig læring, og ved å investere i ansattes fremtid, så posisjonerer vi oss som en attraktiv arbeidsgiver som prioriterer kompetanseutvikling.

De største opplæringsprogrammene som tilbys er Prosjektlederskolen og Basmontørskolen. Utdanningene er to helt sentrale roller for å gjennomføre gode prosjekter hos Elektrogruppen, og er av høy prioritet. Innholdet i utdanningene er skreddersydd organisasjonens behov som teknisk entreprenør.

3,5 millioner i eksterne kostnader

Melby mener de allerede kan se den positive innvirkningen dette initiativet har hatt på organisasjonen.

– Vi har investert over 3,5 millioner kroner i eksterne kostnader, i tillegg kommer interne kostnader i form av timer, lønn o.l. på Elektroakademiet. Dette viser tydelig forpliktelsen vi har til våre ansatte, og vår vilje til å investere i deres fremtidige kompetanse. Dette er en bevisst posisjonering for å sikre rekruttering til våre bransjer. Vi håper at ved å legge til rette for kontinuerlig læring, og ved å investere i ansattes fremtid, så posisjonerer vi oss som en attraktiv arbeidsgiver som prioriterer kompetanseutvikling, sier Melby.

- Dette er helt i tråd med organisasjonens medarbeiderløfte, hvor en trygg arbeidsplass og mulighet for å kunne utvikle seg sammen med kollegaer man trives med og stoler på, er helt sentralt. Det er det vi kaller Elektrostandarden!

Kilde: Elektrogruppen.