– Dette er trolig verdens mest testede lader. Våre kunder fortjener den beste kvaliteten, og vi har gjort alt for å forsikre oss om at vårt nye produkt er over all forventning. Vi har gjennomført en rekke omfattende tester av både jordfeilsikringen og alle andre sikkerhetsfunksjoner, sier Færevaag.

Passer inn i dagens Easee-system

- Charge Core virker sammen med Easee Ready og Easee Charge. Det betyr at eksisterende kunder kan de ta i bruk Charge Core på de eksisterende installasjonene, sier produksjonssjef Tor Erik Skårdal. - Elektrikere, ladeoperatører og privatpersoner vil dermed kunne forbedre ladeopplevelsen ytterligere.

Du kan blant annet koble flere ladere på samme kurs, og vil da få automatisk last- og fasebalansering om du lader mer enn én bil samtidig. Dette gjør dem velegnet for fellesanlegg i leilighetsblokker, arbeidsplasser eller andre steder der man skal lade mange kjøretøy samtidig.

Produktet skal rulles ut i alle landene Easee i dag har tilstedeværelse, og Skårdal legger ikke skjul på at forventningene er store.

- Mange har ventet lenge på denne lanseringen. Kanskje spesielt i Sverige, hvor det ikke har vært tilgjengelig produkt for systemlading. Men også her i Norge vil det dekke et behov i markedet. Laderen er ideell for parkeringsplasser, borettslag, sameier, bedrifter osv. Men med en øvre ladeeffekt på hele 22 kW, passer Charge Core også for vanlige husstander som ønsker en så kraftig hjemmelader som mulig, og som har kjøretøy som kan ta imot mer enn 11 kW.
 
– Etter hvert som flere skaffer seg el-biler, ser vi behovet for et system som fordeler energien. Hver bygning har en grense for hvor mye strøm som kan brukes samtidig. Dette blir utfordrende på gitte tidspunkter, som når folk kommer hjem fra jobb og alle skal lade samtidig. Vårt nye produkt løser dette, og folk kan lade når det enn måtte passe, supplerer Færevaag.

Én million innen neste år

Easee har økt sin markedsandel innen felles ladeanlegg de siste årene, mye på grunn av den patenterte Easee Ready-løsningen. Dette gjør det mulig for elektrikere å fullføre infrastrukturen for lading i hele parkeringsanlegget med en gang.

Easee nærmer seg 750.000 installerte ladebokser, noe som gjør dem til en av de største laderprodusentene i verden.

– Lanseringen av Charge Core styrker vår posisjon i markedet ytterligere. Vi har stor tro på at vi vil passere én million installerte ladebokser innen 2025, sier Færevaag.

Easee har flere spennende produkter på gang, blant annet en MID-sertifisert ladeboks, noe som betyr at enheten oppfyller EUs krav til nøyaktig og pålitelig måling av elektrisk energi.