- Dette er produkter som egner seg i alle næringsbygg, påpeker han. 
 
Norgesgruppens kontorbygg er på 16 000 kvadratmeter fordelt over ni etasjer, og rehabiliteringen er gjennomført av Skanska som en totalentreprise. Men det er langt fra det eneste prestisjebygget hvor EVOlines system er representert, og Jansen gleder seg over at stadig flere ser verdien i sikker, ryddig og fleksibel strømframføring. Systemet er spesielt effektivt i åpne kontor¬landskap, hvor man enkelt kan skjøte strøm¬kablingen fra en plass til den neste.

- Dette er en hvor man unngår overdreven og brannutsatt bruk av skjøtekontakter som ofte bryter med retningslinjene fra el-tilsynet.  Og med færre veggkontakter i den faste installasjonen i bygget reduseres dermed kostnadene, legger han til.

Fleksibelt system

Mange av de ledende entreprenørene benytter EVOline Express når de bygger nytt eller rehabiliterer kontorbygg, og har gjerne en «huselektriker» gående i de store byggene. En av styrkene til systemet, er at det er en enkel «plug-and-play»-løsning som raskt kan utvides med flere arbeidsplasser eller flere strømuttak. 

- Men fortsatt ser vi den «gamle» løsningen selv i nye bygg, hvor det er montert en haug med unødvendige stikk og datauttak i en kanal langs veggen. Når de ansatte flytter inn, trenger de strøm til arbeidspulten sin; til pc-en, bordlampa, ofte hev-senk-bord, telefonlader etc. Det går greit om de har pulten rett ved veggen. Men som regel må det trekkes ledninger på kryss og tvers til den enkelte arbeidspult, som både er uestetisk, upraktisk for eksempel ved rengjøring, og ikke minst kan være brannfarlig om det benyttes mange skjøteledninger.  

- Det er jo litt dumt å flytte inn i nye fine lokaler, men etter en uke ser det ut som en jungel. Med vår smartløsning slipper man slike tilstander. Vi bruker bare ett stikk på veggen og legger deretter nødvendig antall stikk i en kanal, gjerne under bordet, slik at de er lett tilgjengelig på hver arbeidsstasjon. 

- Og skal et kontorfellesskap utvides eksempelvis fra 4 til 6 i gruppa, er det enkelt å hente ut strøm til de to siste ved å bare «smekke» på en enhet. Så dette er en veldig fleksibel løsning som kan tilpasses eksakt etter behovene. I tillegg er det enkelt å utvide om man ønsker å investere i innfelte stikk i bordplate med USB-uttak, trådløs mobillading etc.

Saken fortsetter under bildet:

Evoline_Express-kabling-1.jpg
Bildetekst: For å koble sammen flere bord trenger man kun tilførselskabel til det første bordet, for så å koble seg videre med skjøtekabel til de neste bordene. På hvert arbeidsbord settes en eller flere stikkontaktmoduler med det ønskede antall stikk. – Da slipper man en haug med ledninger hengende under bordet og på golvet, påpeker Jansen. I prosjektet hos NorgesGruppen var det leverandør av kontormøblene, Input Interiør, som også foretok installasjonen av EVOLine Express i hele kontormiljøet. Dette mener Jansen elektrikeren også kunne gjort. 

Enkelt mersalg

I stedet for å prise et anbud med et overdrevent stikk i veggkanalen, mener han det gir et bedre sluttprodukt om elektroinstallatøren kommer opp med et tilbud som gjør kontorlandskapet mer fleksibelt og sikkert – samt bidrar til et ryddigere og bedre arbeidsmiljø. 

- Da sikrer man at leietaker får noe som er ordentlig. Byggherren har ikke nødvendigvis noe ansvar for hva en leietaker gjør når de er ferdig, men de kan styre dem i riktig retning. Og det er alltid smart med fornøyde leietakere, derfor er det mange gode argumenter for å kunne selge inn en slik løsning.
 
- Og i en tid hvor det stadig det blir stadig større kamp om oppdragene, er det greit å ha et produkt som kan gi et godt mersalg, minner han om. 

- Ja, selv om systemet brukes av mange store bedrifter, er det som oftest møbelleverandøren som leverer det, ikke elektrikeren. Her har elektrikerne en god mulighet til en ekstra salgsinntekt. De trenger ikke å avslutte arbeidet ved veggen!