Med gulvvarmesystemet Icon2™ har Danfoss oppdatert designet og oppsettet for å gjøre installasjonsprosessen raskere og enklere for installatører.

- Systemet har plug’n’push-terminaler og innovativ kabling, som sparer installatører tid og reduserer behovet for verktøy under installasjonen, forklarer Svenn Hansen, salgsingeniør hos Danfoss Climate Solutions.

I tillegg til et forenklet design introduserer Icon2 en app-basert installasjon, som gjør det mulig for installatører å håndtere oppsett, idriftsettelse og overlevering digitalt.

- Det viktigste verktøyet installatører trenger, er smarttelefonen deres. Den tilhørende appen  veileder dem gjennom hvert trinn av oppsett og idriftsettelse. Installatører kan til og med kopiere og lime inn innstillinger, slik at de kan jobbe gjennom et helt bygg mye raskere.

Forbedret varmeytelse med automatisk balansering

Installatører kan også hjelpe kundene med å oppnå størst mulig romkomfort og forbedre varmesystemets ytelse med termostatens automatisk balansering funksjon.

 - Automatisk balansering omfordeler vannstrømmen slik at større rom prioriteres dynamisk når varmebehovet er høyt, forklarer Hansen.

- Dette gjør best mulig bruk av tilgjengelig energi og sikrer en mer nøyaktig romtemperatur i alle deler av huset. Fordelen for installatøren er at de ikke trenger å gjøre noen forhåndsinnstillinger eller manuelle beregninger for å balansere systemet.

Den avanserte versjonen av hovedkontrolleren tilbyr også flere måter å maksimere energieffektiviteten på med strømningstemperaturkontroll. Dette bidrar ytterligere til romkomfort og energibesparelser ved å utnytte tilgjengelig energi på best mulig måte.

Støtte for smarte hjem

Danfoss Icon2™ innlemmes sømløst med Danfoss Ally™-løsningen og kan styres av Danfoss Ally™ App. Den støtter også Zigbee 3.0-protokollen, den vanligste protokollen for smarte hjem-løsninger, noe som gjør at kundene kan innlemme Icon2™ med andre smarte hjem-enheter.

- Kundene kan bruke Danfoss Ally™ App til å styre oppvarmingen direkte fra smarttelefonen sin, noe som virkelig hjelper dem med å kontrollere energibruken, selv når de er borte fra hjemmet. Og fordi løsningen er basert på Zigbee 3.0-protokollen, kan kundene også styre oppvarmingen med andre tredjeparts Zigbee-baserte smarte hjem-løsninger.

Magnetisk montering

Icon2™ introduserer mindre trådløse termostater som selskapet tror vil appellere til brukere på grunn av redusert størrelse og elegant design, men også til installatører på grunn av den magnetiske monteringsfunksjonen.

 - Med magnetisk montering har installatører friheten til å plassere termostatene hvor de vil. De trykker bare magneten mot veggen og monterer deretter den trådløse termostaten på toppen.

- Vi har samarbeidet med installatører for å finne ut hva som var de mest avgjørende smertepunktene i installasjonsprosessen og har adressert dem med Danfoss Icon2™, sier Hansen.