- Vi har aldri hatt en mer fullsatt Eliaden enn nå, og den som vil sikre seg den siste ledige plassen inne, bør kaste seg på telefonen. Alternativt, er å sette seg på venteliste i tilfelle noen av de påmeldte ikke betaler i tide, sier utstillingsansvarlig Svein Hjelmås.

Han påpeker samtidig at det fortsatt er muligheter utendørs, mellom hall B og C, hvor Siemens vil rigge seg til med to trucker og et stort telt.

- Det er et fint område, hvor folk som tar seg mellom de to nevnte hallene vil passere. Her er det gode muligheter for å få stor oppmerksomhet. Samtidig er det naturlig nok værutsatt, slik at utstillerne bør gardere seg med et telt eller parasoll.

Vi har aldri hatt en mer fullsatt Eliaden enn nå, sier utstillingsansvarlig Svein Hjelmås.
Vi har aldri hatt en mer fullsatt Eliaden enn nå, sier utstillingsansvarlig Svein Hjelmås.

Stor satsing i jubileumsåret

Under Eliaden 2022 ble det registrert litt i underkant av 21.000 besøkende, som var et svært høyt tall i post-korona-tiden. I år runder arrangementet 40 år, og listen legges enda høyere.

- Jeg skal være fornøyd om vi klarer å overgå Eliaden 2022, men målet er å bikke 23.000. Da passerer vi Elfack i Gøteborg og gjøre oss til den mest besøkte elektromessa i Skandinavia. Vi har satset ekstra mye på markedsføring, og vi har lagd en ramme og et innhold som appellerer til svært mange. I tillegg føler jeg at det er god stemning i bransjen og at mange ser fram til disse dagene – det være seg som utstiller eller besøkende.

En av Eliadens store styrker, er at det er en bred sammensatt gruppe av seks eierorganisasjoner som bidrar til å spre budskapet og forme det faglige innholdet.

- Vi er ikke drevet av overskudd og profitt, men er her for at bransjen skal ha et møtepunkt. 

Hjelmås trekker også fram de fysiske endringene, som er gjort til årets messe som et stort løft.

- Tidligere har vi kun hatt én inngang. Nå åpner vi også en hovedinngang fra vest, mot hotellet og jernbanestasjonen. I tillegg gir bruk av den søyleløse B-hallen,  nye muligheter for både oss og utstillerne. Det er også oppgraderte møtefasiliteter i NOVA Studios, hvor vi samler seminarer og konferanser. Publikum vil merke disse endringene svært tydelig.

Noe for alle

Programmet for Eliaden skal gjenspeile alle sider av elektrofaget. Utenom alt som skjer på de ulike standene, vil det bli store arrangementer for ungdom, det vil bli satt fokus på utdanning, rekruttering, bransjenyheter og en rekke øvrige aktuelle temaer fordelt på mer enn 100 seminarer og tre åpne scener. 

- I tillegg er det jo en rekke festligheter her for utstillerne på kvelden, så det er mange aktører som legger både mye penger og masse tid på Eliaden. Dette er den norske elektrobransjens viktigste møteplass, og mange ser verdien i å vise seg fram og samle sine samarbeidspartnere.

- Hva gleder du deg selv mest til?

- Jeg ser veldig fram til åpningskonferansen, med en rekke gode foredragsholdere på scenen. I tillegg har jeg store forventninger til EFOs tilstedeværelse sammen med grossistene. Her vil det for første gang være en åpen scene med eget fagprogram som er relevant for både grossistene og leverandørene midt inne i D-hallen blant publikum. På scenen vil det være presentasjoner og debatter hver dag. Det blir spennende å se programmet og hvordan det fungerer, men jeg er sikker på vil skape masse oppmerksomhet.

- Dette vil bli en tre dagers stor, sammenhengende faglig og sosial fest!