I midten av oktober vant Holmgren turboturneringen under NM på Gardermoen og fikk 455 000 kroner i førstepremie. Fire måneder gjentok han bragden i online-NM, da 700 deltakere stilte til start under online-NM i poker hos Betsafe. Dermed kunne innkassere ytterligere 100.000 kroner.

Kristian Holmgren_3
Nettpartner er viktigere enn nett-poker for Kristian. - Jeg stortrives både med faget og kollegene, sier han.

Fra Alta til Sarpsborg

25-åringen er født og oppvokst i Alta, hvor han utdannet seg til energimontør. Men etter at læretiden og fagbrevet var i boks, var det vanskelig å finne seg jobb innen faget på hjemstedet. Løsninger ble å kikke sørover, og da han fikk napp hos Nettpartner i Østfold for et par år siden gikk flyttelasset til Sarpsborg. Et valg han aldri har angret på.

- Jeg stortrives i jobben som energimontør, med flotte kolleger og betydningsfulle arbeidsoppgaver. Nettopp å være ute i all slags vær, løse problemer og kunne sørge for at folk skal få strøm i boligen, trigger meg. Selv om jobben er usynlig for folk flest, er vi litt hverdagshelter.

- Man vet jo aldri hva framtiden vil bringe og hvordan helsa blir, men jeg kan ikke tenke meg noe annet og bedre å jobbe med akkurat nå. Men med årene er det kanskje naturlig å satse på en administrativ stilling, det er mange muligheter i denne bransjen, tenker han høyt.

Kristian Holmgren_4
Fagbrevet Kristian tok i 2019 skal henge i glass og ramme på veggen i den nye leiligheten.

Penger, trofé og eksklusive tøfler

En del av pengepremiene ble investert i en ny leilighet, og Kristian er i gang med å flytte inn da Elektro 24-7 banker på døra, Trofeene står allerede på hylla, og også de sorte tøflene som tilfaller alle som vinner online-NM får er på plass. Nå går han for de eksklusive hvite tøflene, som bare gis til norgesmesterne som vinner de fysiske turneringene i Dublin.

- Mesterskapet går av stabelen uka før påske, og jeg satser på et «hat trick» nå som jeg er i siget.

Han understreker samtidig at han fortsatt vil holde pokerspillingen på hobbynivå, selv om suksessen gir mersmak. Og dette er langt fra flaks, påpeker han.

- I poker vet man jo aldri hvilke kort som kommer, men det handler om å ta avgjørelser ut fra det man vet og det man kan regne seg frem til. Også i jobben handler det om å lese situasjonen og ta de riktige avgjørelsene for å ta kontroll på situasjonen, så både å lykkes i poker og i faget er basert på kunnskap og erfaring.  

- Men som sagt; det er hos Nettpartner jeg kommer til å gå all in!