I artikkelen, sier Hjelle blant annet:  «..ukentlig kommer pressemeldinger om norske elektrofirma som er kjøpt opp av utenlandske investorer. Norsk eierskap er under sterkt press og dette er et resultat av feilslått norsk skattepolitikk.»

- Svært alvorlig

- Det Tore Hjelle i Eid Elektro sier er svært alvorlig, og gjenkjennelig fra svært mange samtaler jeg har hatt med bedrifter i mange bransjer landet rundt, seier Bjørlo.

- Ap/Sp-regjeringa sin hårreisende skattepolitikk, som straffer bedrifter med norske eiere stadig hardere, har på kort tid klart å sette lokalt, «varmt» eierskap i næringsliv landet rundt i spill. Følgene av dette kan bli katastrofale for livskraften i lokalsamfunnene landet rundt, seier Bjørlo.

Han stiller følgende spørsmål til næringsministeren i Stortingets spørretime onsdag 10. mai: «Er næringsministeren enig i at nedbygging av norsk eierskap er en skade som ikke kan reverseres og at skattepolitikken overfor norske bedriftseiere må endres før det er for sent?»

- Akutt behov

- Venstre mener at det haster akutt med å få snudd den skattepolitikken overfor næringslivet som Ap/Sp-regjeringen og deres støtteparti SV fører. Skattene på norsk, lokalt eierskap må ned. Det må ikke straffe seg for en bedrift å bli eid av en lokal norsk bedriftseier i stedet for å bli eid av et utenlandsk fond eller av staten og Trygve Slagsvold Vedum.

- Det er paradoksalt at tidenes største «salg av Norge» skjer under styret av Senterpartiet, som har «Nei til salg av Norge» som partislagord. Akkurat nå er Senterpartiet og Arbeiderpartiet i regjering en langt større trussel mot norske distrikter, norsk eierskap og norske verdier enn EU, seier Venstres Alfred Bjørlo.