- Teknologien som er anvendt på Gumpen skadesenter er en innovativ plattform for byggautomasjon som gjør integrering av systemer, elbil-ladere og lokale fornybare kilder enklere, sier Leonard Celegin, salgsdirektør i Schneider Electric Digital Energy divisjonen.

Les: Gumpen Gruppen ble vinner av Årets Energismarte Bygg 2023

- Vi ønsker å gratulere Gumpen Gruppen med en velfortjent anerkjennelse: Årets Energismarte Bygg 2023. Og vi takker vår gode partner OneCo  som har
installert vår teknologi på prosjektet, sier Leonard Celegin. 

I prosjektet har integrering av SD/EOS-anlegg, solcellepaneler og smart styring av oppvarming/ventilasjon resultert i betydelige besparelser, inkludert gjenbruk av oppvarmet vaskevann og solcelle-drevne lysmaster og dagslysstyring av lys og temperatur for å skape et best mulig inneklima for de rundt 50 ansatte. Her er også fjernvarme, smarte elbilladere og overvannsfiltrering, samt at bygget er krydret med fysiske finurligheter som at de nylakkerte bilene kan dyttes sidelengs ut av tørkerom ved hjelp av gulvskinner for å isolere varmen.

- Vi er stolte over å kunne bidra, og mener at investering i energieffektivisering utgjør en betydelig forretningsfordel for eiendomsbesittere. Det er også utslagsgivende for å kutte klimagassutslipp, påpeker han.