Solcellekraft AS mottok den prestisjetunge utmerkelsen som Gaselle-vinner i region vest i Dagens Næringslivs årlige kåring av landets raskest voksende bedrifter. Den høythengende prisen ble overlevert av DNs sjefredaktør Janne Johannessen under utdelingen i Sandnes Kulturhus 14. november.  Selskapet leverer komplette solcelleanlegg til både boliger og næringsbygg, og opplevde i 2022 en omsetningsvekst på mer enn 500 prosent.

- Vi er veldig stolte over å bli kåret til Gaselle, og ønsker å benytte anledningen til å takke alle ansatte og partnere som har stått på for å muliggjøre den utrolige veksten vi har opplevd. Vi har vært både dyktige og litt heldige med å treffe såpass godt i et veldig spennende marked, sier Nils-Arne Lie, daglig leder i Solcellekraft

Solceller har på kort tid blitt en betydelig bransje i Norge. Siden oppstarten i 2017 har Solcellekraft bygget seg opp til å bli en av markedets ledende aktører på komplette solcelleanlegg til husholdninger, bedrifter og offentlige myndigheter. Over 2100 anlegg er installert siden starten. 

- Da rekordhøye strømpriser i fjor rammet både husholdninger og bedrifter hardt, var det mange som for alvor fikk øynene opp for innsparingspotensialet som ligger i å ha egen solkraft. Dessuten har det vært en katalysator for mange som ønsker å bidra mer aktivt mot det grønne skiftet, sier Lie.

God informasjon gjennom hele kjøpsprosessen, rask installasjon og gode produkter og løsninger har gitt selskapet svært fornøyde kunder i alle år siden selskapet ble startet i 2017.

Veksten fortsetter

Fremover har selskapet som minstemål å vokse i takt med markedet i både Norge og Norden, der den årlige veksten er ventet å ligge på 20-50 prosent.

I 2022 hadde Solcellekraft et driftsresultat på 52,1 millioner kroner av en omsetning på 217,1 millioner.

Selskapet har opplevd bra aktivitet hittil i 2023, med en omsetning godt over nivået fra samme tid i fjor. 

Solcellekraft AS ble solgt i sin helhet til irske DCC tidligere i år for en ikke offentliggjort pris. DCC satser stort innen løsninger for produksjon av fornybar energi og systemer for redusert energiforbruk. For Solcellekrafts kunder innebærer eierskiftet ingen endringer utover tilgang til flere produkter og løsninger.

Om Solcellekraft

Solcellekraft AS selger og installerer solcellepaneler til offentlig og private forbrukere. I løpet av 2022 leverte selskapet over 35.000 solcellepaneler. Selskapet har sine lokaler på Sotra i Øygarden kommune.

Om Gaselle-kåringen

Dagens Næringsliv presenterer hver høst lister over de beste norske vekstbedriftene, basert på de siste års regnskapstall.Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. En gaselle må ha minst doblet omsetningen på fire år, og tjene penger.