Elektrogruppen er en av landsdelens største lærlingebedrifter, og denne uken samlet de totalt 80 lærlinger i yrkesfag på Energihuset i Bodø, 22.–23. november.

– Noen av disse er alene som lærlinger på sin arbeidsplass, skyter Andreas Melby inn, direktør strategi og forretningsutvikling i Elektro.

Melby håper at det å knytte lærlingene sammen i et nettverk vil oppleves som positivt og at de er en del av noe større.

– Å stå alene i sin situasjon kan være tøft, men vi håper at nettverkssamlingen kan være med på å bygge relasjoner på tvers av våre bedrifter, slik at man får utvidet sitt eget fagmiljø med flergangeren, sier Melby.

Satsingen på lærlingnettverket har som mål å styrke identiteten til Elektrogruppen og er noe de ønsker å bruke ressurser på.

– Våre medarbeidere er vår viktigste kapital, sier Melby. Han legger vekt på at det er viktig å styrke fremtiden for yrkesfagene. – Vi skal skape en arena for læring og erfaringsutvikling.

– Det er vårt ansvar som lærlingbedrift å ta vare på lærlingene våre. Vi utdanner fagfolk vi ønsker å beholde og da må investere i dem fra start av, legger han til.

Andreas Melby, Elin Irene Nielsen og Ina Smith Mymell i Elektrogruppen sier seg svært godt fornøyd med samlingen. Foto: Elektrogruppen.
Andreas Melby, Elin Irene Nielsen og Ina Smith Mymell i Elektrogruppen sier seg svært godt fornøyd med samlingen. Foto: Elektrogruppen.

Vil bli bedre kjent med konsernet

Lærlingene kommer både nordfra og sørfra i landet, og samtlige var spente på hva lærlingenettverket kunne tilby. Noen av disse er Ida Kregnes (2.års elektrikerlærling) og Anna Gildset (2.års elektrikerlærling) fra Elektroteam Hitra.

– Vi håper vi får en mulighet til å bli bedre kjent med konsernet og hva det kan tilby oss som lærlinger. Og så ser vi frem til å bygge nettverk på tvers av fagfelt og bedrifter, sier Hitra-jentene.

Sondre Engan (2.års elektrikerlærling) fra Argon Elektro i Trondheim sier seg enig.

– Vi har jo et forhold til at vi er en del av Elektrogruppen og jeg gleder meg til å se hvordan konsernet fungerer og hvilke retningslinjer det legger for oss. Jeg håper denne samlingen kan være med å skape trygghet rundt det vi gjør i hverdagen, sier Engan.

Han setter pris på at Argon Elektro er en del av Elektrogruppen og nevner Elektroakademiet som en stor fordel.

Anna Gildset og Ida Kregnes er to de mange lærlingene som er tilknyttet Elektrogruppen. Foto: Elektrogruppen.
Anna Gildset og Ida Kregnes er to de mange lærlingene som er tilknyttet Elektrogruppen. Foto: Elektrogruppen.

Flere fagfelt i nettverket

Automatikerlærlingen Ludvik Helgesen fra Nordkontakt håper på muligheten til å bli bedre kjent med flere og bygge nettverk innenfor konsernet.

– Som lærling i Elektrogruppen og Nordkontakt merker jeg at de satser veldig mye på lærlingene og gjør mye for å beholde dem. Lærlingenettverket er et veldig bra tiltak i den retningen. Jeg ser frem til å dele erfaringer med andre lærlinger og høre hvordan det gjøres i de andre bedriftene, avslutter Helgesen.