Det ble også gitt ut flere sentrale publikasjoner i 2022. NEK 399 kom i en omarbeidet utgave hvor det var lagt inn en ny metode for høyspenning.

Flaggskipet blant lavspent standardene, NEK 400, ble lansert for syvende gang. En av de store endringene var kravene til ladeklare bygg, som en konsekvens av kravene i TEK 17.

Kravene til batterier ble også tatt ut av NEK 400 og ble erstattet med to nye batteristandarder. Batteristandardene ble gitt ut i to utgaver. NEK 485 for bly-syre og NEK 486 som tar seg av kravene til lithium-ion. Med disse to standarden blir det rettet større oppmerksomhet mot trygge batteri-nstallasjoner som vil det bli mange av i tiden fremover, skriver NEK.

NEK 440 – Elektriske kraftinstallasjoner ble for første gang på 8 år gitt ut i ny utgave. Denne standarden er den største innenfor høyspenning og kan lett sammenlignes med NEK 400 som tilsvarende for lavspenning.

Arrangementer har blitt en større del av NEKs virksomhet gjennom de siste årene. Dette kommer som en konsekvens av at NEK ønsker et nærmere forhold til brukerne av standardene. Samtidig er det et stort behov for mer informasjon om standarder.

Tilstrømningen til komiteene har fortsatt i 2022, kan vi lese av rapporten. Den vedvarende årlige veksten i komiteengasjement på 8-10% som virksomheten kan skilte med er unikt, også i internasjonal sammenheng.

Styret er tilfreds med at det var en økning på 100 komiteengasjement i rapporteringsåret. Tilsvarende tall for 2021 var 69 komiteengasjement, 71 i 2020 og 105 i 2019. Rapporteringsåret følger dermed trenden de siste 10 årene med høy netto vekst. Veksten har ikke bare erstattet komitemedlemmer som har avsluttet medlemskapet på grunn av alder, men man har økt den totale mengden betydelig. Ved utløpet av 2022 var 838 fysiske personer representert i 1.015 komitemedlemskap.

Her kan du lese hele årsrapporten.