Zero Trust, eller null-tillit som det også er kalt, er et rammeverk basert på at bedrifter ikke skal stole på noe eller noen.
 
- I et Zero Trust rammeverk får bedrifter muligheten til å styre tilgang til data uten å gi fra seg kontrollen og dermed effektivt sikre organisasjonen mot trusler og cyberkriminalitet. Ifølge Gartner vil mer enn 60 prosent av dagens organisasjoner benytte seg av dette sikkerhetsrammeverket om noen år, sier Geir Rostadmo-Strømme, norgessjef i Dell Technologies Norge. 

Vil skape en enhetlig løsning for «alt»

For å hjelpe private og offentlige selskaper med å rulle ut Zero Trust samles nå mer enn 30 ledende teknologi- og sikkerhetsselskaper for å skape en enhetlig løsning på tvers av infrastruktur, plattformer, applikasjoner, skyer og tjenester.
 
- Zero Trust som rammeverk er for å bekjempe cyberkriminialitet i den moderne arbeidsplassens stadig mer komplekse, digitale hverdag. Zero Trust-filosofien har blitt et tema for mange organisasjoner, men utfordringer er å få en helhetlig løsning som dekker hele IT-miljøet på tvers av skyer og endepunkt. Ingen bedrifter klarer det alene og derfor er et økosystem av partnere så viktig, sier Rostadmo-Strømme.

Intel, VMware, Juniper, NVIDIA og en rekke andre er med

Det nye økosystemet utvikles sammen med Maryland Innovation Security Institute (MISI). Det bygges som en skyløsning som gir virksomheter tilgang til teknologi og ekspertise for å bygge og konfigurere den robuste sikkerhetsarkitekturen, med:
 
• Kontinuerlig autentisering av brukertilganger ved hjelp av multifaktorautentisering.
• Tilgangskontroll og enhetsdeteksjon der alle enheter som forsøker å koble seg til et nettverk eller få tilgang til en ressurs vil oppdages og vurderes.
• Automatiserte verktøy og prosesser som overvåker applikasjoner kontinuerlig. De vurderer autorisasjonsaktiviteten for å evaluere hvor effektiv sikkerhetskontrollen er.
• Datakryptering og rettighetshåndtering som reduserer risikoen for uautorisert datatilgang
• AI-intelligens for å avdekke trussel integrert med annen sikkerhetsinformasjon og SIEM-data som gir et samlet bilde på trusselaktiviteten.
 
Dell har tatt initiativ til samarbeidet og har fått med seg kjente aktører som NVIDIA, Palo Alto Networks, VMware, Intel, Juniper Networks, Corsha, Gigamon, MISI, Nomad GCS m.fl.