AFDD-modul fra ABB
AFDD-modul fra ABB

ABB lanserer AFDD-modulen, en enhet som forbedrer brannbeskyttelsen ved å oppdage farlige lysbuefeil i elektriske anlegg. Med over to millioner branner som bryter ut hvert år i Europa, hvorav en betydelig del skyldes feil i elektriske anlegg, er behovet for pålitelig sikkerhet avgjørende.

- Modulen oppdager tidlig lysbuefeil og kobler deretter fra den berørte kretsen for å forhindre brann og skade på mennesker og eiendom. Den gir omfattende beskyttelse i ulike typer bygninger og er en verdifull tilføyelse for brannsikkerhet, forklarer ABB i en pressemelding.

For å oppnå utvidet brannbeskyttelse kan den kombineres med 2-polet jordfeilautomater i DS202CR-serien, som gir et ekstra sikkerhetslag i den elektriske installasjonen og bidrar til å minimere risikoen for branner som følge av lysbuefeil.

- Installasjon er enkel og kan kombineres med DS202CR-enheter opptil 40A for fullstendig beskyttelse. En innebygd testknapp bekrefter riktig funksjon og utfører jevnlig intern selvtesting for å sikre at kretsen er i optimal stand, utdyper ABB videre i samme pressemelding.

En LED-statusindikator gir informasjon om enhetens drift og indikerer årsaken til eventuell vernutløsning. Den tilbyr også praktiske tilkoblingsalternativer - fra oversiden for last, og fra undersiden for strømforsyning.