Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell Norge, mottok prisen på vegne av selskapet.

- Vi har lenge lagt stort fokus på både det synlige og det usynlige mangfoldet, og ser at det gjør noe med tankesettet til lederne våre. Av våre 40 butikker, har over halvparten av dem kvinnelig butikkleder. Det gjør noe positivt med de som blir ledet, og det gjør noe positivt for kundene. Vi skal representere hele bredden i befolkningen. Skal vi klare det, må vi ha mangfold blant våre ansatte. Vi har også med hell satset på å rekruttere medarbeidere fra andre bransjer enn elektro. Det gjør at vi får nye perspektiver og nye impulser.

- Mangfoldsfokuset vår har også gitt resultater på bunnlinjen ved at vi selger mer enn noen gang. Med andre ord; mangfoldsledelse er også økonomisk lønnsomt!

Prisen ble delt ut av Frank Jaegtnes (adm.dir EFO) og Loveleen Rihel Brenna (grunnlegger og daglig leder, Seema). Disse har også vært representert i juryen, sammen med Ove Guttormsen (adm.dir Nelfo), Ida Thorendahl (daglig leder, Lyskultur), Karoline Nystrøm (Chair Advisory Board on Diversity, EFO) og Helene Astrup (Senior HR rådgiver, Bravida).