- Det har bygget seg opp et kjempesug etter en god messeopplevelse med mye kompetansepåfyll. Dette skal vi tilby på årets viktigste og største møteplass, der vi legger stor vekt på elektrifisering, energieffektivisering og digitalisering.

Større enn i 2018

- 281 utstillere dekker et areal på 12 000 m2. Dette er 1 400 m2 mer enn i 2018. Med en større messe er målsettingen også å passere 20 000 besøkende, skriver de i en pressemelding. 

- I år er det flere større stands. SG Armaturen har den største på 300 m2. Deretter kommer Eaton og Elko med 250 m2 og CTM Lyng med 175 m2. I år har utstillerne satset på enda mer proffe stands. Dette vil de besøkende merke. Samtidig har vi økt breddene på gatene i hallene, slik at det er romsligere å bevege seg. Dette betyr at Eliaden har fått et stort kvalitetsløft. Med et utstillingsareal på 12 000 m2 er både C-, D- og E-hallen full.

- Vi gleder oss over at selskaper som Nortronic, Glamox, PM Flex og Touchcom etter mange år er tilbake på Eliaden. Dette gjelder også Siemens, som parkerer en stor truck foran inngangen på Nova Spektrum.

- Med mange av de største leverandørene, alle fagmiljøene og sju elektrogrossister på plass, er dette det mest omfattende elektrotreffet i 2022.

Arnesen fremhever at det aldri før har vært et mer dagsaktuelt tema på åpningsseminaret på Eliaden.

- Her skal et panel med politikere og representanter fra arbeidsgivere og fagforbund diskutere hvordan Norge kan aksellerere sitt bidrag til å realisere EU sin målsetting om uavhengighet av russisk olje og gass.

Vil øke kvinneandelen

I år setter Elektroforum, som eier Eliaden, et ekstra søkelys på kvinner i elektrobransjen. Derfor blir alle kvinner som arbeider i bransjen invitert til å besøke messen. Samtidig blir alle jenter i niende klasse over hele landet invitert til å besøke Gnitz-standen. Dette er et samarbeid med NHO-prosjektet Jenter og Teknologi.

 Montørjentene El og IT, ha stand rett ved inngangen. De arbeider for økt rekruttering av kvinner, og at flere av dem skal bli i bransjen.

Elektroforum har også gjennomført en studie blant alle medlemsbedriftene for å kartlegge kjønnsbalansen og mangfoldet. Denne blir presentert på Eliaden.

- Med Elektrokvinnen 2022 skal Elektroforeningen (EFO) løfte frem kvinnelige forbilder, som gjør noe ekstra for at bransjen skal bli et attraktivt sted å være for jenter, melder de. 

Nærmer seg 100 seminarer

Arnesen forteller at seminarer er en viktig del av Eliade-konseptet.

- 20 prosent av de besøkende er på messen for å få faglig oppdatering på seminarene. I år nærmer det seg 100 kurs, som omfatter alt fra solceller og batterier til cybersikkerhet.

- Eliaden er også en sosial møteplass. Mange av utstillerne har tradisjon med å invitere kunder fra hele landet til sosiale sammenkomster på kvelden. Etter en pause på fire år er elektrofagfolkene klare til å sette sitt preg både på Aker Brygge, Tjuvholmen, Bjørvika og Oslofjorden. Dette setter en ekstra hyggelig ramme rundt Eliaden.

Hele programmet finner du her.