Koronapandemien har gjort behovet for å rengjøre overflater enda sterkere; det gjelder å hindre spredning av virus og bakterier, både hjemme og på arbeidsplassen.

Derfor harSchneider Electric nå gjort alle Harmony XB5 plasttrykknapper for planforsenket montering antibakterielle, slik at de aktivt bekjemper virus og bakterier på knappenes overflate.

- Vi har utviklet de nye plan innfelte trykknappene for å øke sikkerheten for maskinoperatører og gi et ekstra supplement til den daglige rengjøringen, sier Jesper Rasmussen, som er ansvarlig for Schneider Electric sitt Harmony-sortiment i Danmark og Norge.

Permanent effekt

Den antibakterielle virkningen på de oppgraderte Harmony Flush trykknappene er resultatet av en innovativ tilnærming til produksjon av trykknapper. Jesper Rasmussen forklarer:

- Vi har tilsatt Ag+ sølvioner i plastgranulatet trykknappene blir sprøytestøpt av. Ionene gjør at virus og bakterier ikke overlever særlig lenge på plastknappen. Og ettersom ionene tilføres råmaterialet tidlig i produksjonsprosessen, er den antibakterielle effekten permanent og varer i hele trykknappens levetid.

De antibakterielle trykknappene er blant annet testet mot koronavirus 229E i henhold til ISO21702-standarden, og resultatene er overbevisende.Faktisk er den antibakterielle overflaten så effektiv at beskyttelsen når 95 prosent etter kun 15 minutter. Og etter to timer er den antibakterielle virkningen helt oppe i 99 prosent.

Rengjøringsvennlige

Jesper Rasmussen understreker at de antibakterielle, plan innfelte trykknappene skal betraktes som et supplement til rengjøring – ikke en erstatning for en god hygienekultur på arbeidsplassen:

- Våre Harmony-trykknapper i plast for planforsenket montering er allerede mer rengjøringsvennlige enn tradisjonelle trykknapper. Ved å gjøre dem antibakterielle i tillegg, bidrar vi til bedre hygiene og mindre risiko for smittespredning.

Introduksjonen av de antibakterielle trykknappene inkluderer for øvrig også den unike Harmony-designfolien, som gjør det enkelt å bygge elegante og oversiktlige operatørpaneler. Helt nøyaktig består det antibakterielle sortimentet derfor av:

Jesper Rasmussen opplyser at alle de oppgraderte produktene erstatter tidligere utgaver uten endring av varenumrene. Det betyr at alle kunder automatisk får planforsenkede Harmony-trykknapper i plast samt designfolie i antibakteriell utgave når de bestiller varer.

For mer informasjon se våre websider.