Great Place to Work er den globale lederen for utvikling, bevaring og anerkjennelse av organisasjonskulturer og har kåret Norges beste arbeidsplasser i Norge i 19 år. Hensikten er å trekke frem de som lykkes med fokuset på kultur og lederskap, samt inspirere flere organisasjoner med å ta fatt på egen utvikling. Det er kun de beste av de beste som får en listeplassering, og Great Place to Work-sertifiseringen er første milepæl på veien.

Berggård Amundsen er sertifisert på sjette året, og har hatt en ambisjon har vært å bli blant Norges 10 beste arbeidsplasser innen 2025.

- At vi har klart det allerede nå er utrolig morsomt og en veldig hyggelig anerkjennelse, sier Amundsen Elvestad.

- Og nå går dere for en plass på  «pallen» neste år?

- Ja, når vi når slår til med 4. plass så må jo ambisjonsnivået justeres deretter, sier hun med et smil. 

- Denne prisen går til alle medarbeidere og ledere hos oss som bidrar til å skape et arbeidsmiljø preget av stolthet, tillit og felleskap, sier administrerende direktør Hege Amundsen Elvestad. Foto: Berggård Amundsen.
- Denne prisen går til alle medarbeidere og ledere hos oss som bidrar til å skape et arbeidsmiljø preget av stolthet, tillit og felleskap, sier administrerende direktør Hege Amundsen Elvestad. Foto: Berggård Amundsen.

Stor vekt på menneskelige verdier

Den familieeid bedriften har 221 ansatte og legger stor vekt på menneskelige verdier og langsiktighet.

- Et av selskapets strategiske mål er å være en attraktiv arbeidsgiver, og da er det både en viktig og verdifull bekreftelse at medarbeiderne gir såpass gode tilbakemeldinger år etter år.

Hege Amundsen Elvestad er tredje generasjon til å lede selskapet som ble startet for snart 75 år siden. Helt fra farfar Sverres tid har menneskene vært i fokus, og det jobbes systematisk med å involvere og utvikle alle de 221 medarbeiderne rundt i landet.

– For oss er Great Place to Work en nøytral, tredjeparts vurdering av arbeidsmiljøet vårt og vi gjør undersøkelsen for å «ta temperaturen på» selskapet og for at hver avdeling skal ha en årlig gjennomgang av status innen samarbeid, ledelse og trivsel.

Resultatene av den omfattende undersøkelsen forteller om mennesker som opplever at de har en god og trygg arbeidsplass der de får faglig utvikling, opplever gjensidig tillit, stolthet og fellesskap. Fornøyde medarbeidere bidrar også til fornøyde kunder, viser Berggård Amundsens årlige kundeundersøkelse.

-  Kundene opplever at selskapets medarbeidere er faglig dyktige og pålitelige. Ikke minst føler kundene seg svært veldig velkommen når de besøker våre proffbutikker - BA Servicesentrene - rundt om i hele landet. 

Ingen sovepute

Sertifiseringen og den gode plasseringen brukes imidlertid ikke som en sovepute, understreker hun. Resultatene benyttes aktivt til løpende forbedring og oppfølging, som er en kontinuerlig prosess.

– Ofte er det nok å gjøre bare små justeringer. Denne kåringen er den beste indikasjonen vi kan få på at tiltakene fungerer.

HR-avdelingen i Berggård Amundsen får stadig bekreftet fra jobbsøkere at Great Place to Work-merket er av betydning. For Amundsen Elvestad er det aller viktigste å vite at hun leder en bedrift med et sunt arbeidsmiljø.

– Sertifiseringen gjør meg stolt og glad fordi fornøyde medarbeidere gjør oss til en god samarbeidspartner for kundene og leverandørene våre. I tillegg hjelper det oss å få de beste menneskene til «BA-familien» når vi søker nye medarbeidere. Det er avgjørende for å skape den lønnsomme utviklingen vi ønsker, konkluderer hun.