- Det gir oss et godt signal og bekreftelse at våre løsninger og teknologi er i verdenstoppen, når ski-eliten i Norge som alltid jakter marginer og velger det beste av det beste, går for Elotecs sensorløsninger. 

Selv uttaler smøresjef Tord Hegdahl til avisen opp.no i desember 2023 følgende: «Det er vel det mest «highteche» vi har i smøretraileren vår, og det første vi sjekker når vi kommer inn i den om morgenen. Værstasjonen er vi veldig fornøyd med, og vi har fått god hjelp av de i Elotec til å lage et setup som vi synes fungerer».

Smøresjefen utdyper at sensorene de plasserer i løypa, registrerer og sender data trådløst til smøretraileren.

På spørsmål om det har gitt ønsket effekt, svarer Hegdahl slik:

«Ja, absolutt, spesielt når vi er lenge på en plass. I Europa er det, i motsetning til Oppdal, ganske stor forskjell på temperaturen på natt og dagtid. Ofte er det fint tørrvoksføre om morgenen, så kan det skifte til klisterføre midt på dagen».

Hegdahl forteller at de som regel klarer å treffe greit med smøringen, men er tydelig på at dette ikke holder for å oppnå toppresultater. 

«Vi er opptatt av detaljer i alle ledd, struktur, ski, og smøring. Det er ganske greit å lage ok ski, men i verdenscupen, og spesielt i mesterskap, er vi opptatt av de siste marginene», sier Hegdal til opp.no.

- Vi ser frem til videre samarbeid og utvikling av løsninger sammen med Norges skiforbund, sier Elotecs markedssjef.