-  Disse investeringene blir spennende å følge fremover. På oppkjøpssiden har vi gjort flere oppkjøp som sikrer oss nye kunder og verdifull kompetanse. 

Grunnbemanningen i Bravida Norge økte med over 300 medarbeidere i 2022 og utgjør nå totalt mer enn 3200 medarbeidere. Over 500 av disse er lærlinger.

- H-verdien er på det laveste nivået vi har registrert hittil. Det er gledelig å se at all innsatsen som har blitt gjort for å skape en sikkerhetskultur gir resultater! På minussiden sliter vi med nedskrivninger, som trekker ned marginen vår. Vi må fremover bli enda mer kritiske til valg av prosjekter. Ordrereserven reduseres, men fra et veldig høyt nivå, påpeker han.

– Med en høy grunnbemanning, voksende serviceomsetning, økt tjenestetilbud og en solid ordrereserve er vi godt posisjonert for fremtiden, konkluderer Tore Bakke. 

God avslutning på 2022

Kvartalsrapport oktober–desember 2022 bekrefter en sterk vekst, solid ordrereserve - og beskriver nye satsningsområder for Bravida Norge. Bravidas totale nettoomsetning økte med 28 prosent, hvorav 16 prosent var organisk i fjerde kvartal av 2022.

For Bravida Norge isolert, ser siste kvartal slik ut:  Nettoomsetningen økte med 37 prosent og utgjorde 1 622 (1 188) MSEK. I kvartalet økte nettoomsetningen innen både service- og installasjonsvirksomheten. Serviceandelen gikk imidlertid ned og utgjorde 52 (56) prosent av totalen netto salg. Ordreinngangen gikk ned med 40 prosent til 1 430 (2 390) MSEK.

Den reduserte ordreinngangen forklares med et svært sterk sammenligningstall, da det kom inn flere store bestillinger i løpet av fjerde kvartal i 2021. Ordreinngangen gjelder små og mellomstore installasjonsprosjekter og service. Ordrereserven på slutten av kvartalet var 7 prosent lavere enn tilsvarende periode i 2021 og utgjorde 3 431 (3 694) MSEK. I kvartalet minsket ordrereserven med 145 MSEK.