Energigjenvinning og grundig testing av anlegget før overlevering står i fokus når Bravida leverer tverrfaglig leveranse på Nyhavna i Trondheim. Kontrakten for byggetrinn 2 har en verdi på 42 millioner kroner og består av et nytt kontorbygg på 6 etasjer med tilhørende parkeringskjeller.

For fem år siden overleverte Oras – i dag en del av Bravida – det rørtekniske anlegget i byggetrinn 1 av prosjektet i NyhavnaEN. I dag har Bravidas avdelinger i VVS Prosjekt, Elektro Prosjekt og Automasjon i Trondheim en totalteknisk leveranse på byggetrinn 2, med forventet ferdigstillelse i oktober i år. Kontrakten ble signert i januar 2022.

Saken fortsetter under bildet:
Bravida Trondheim - bygg-1.jpg

(Klima)smarte løsninger
Byggetrinn 1 er sertifisert BREEAM Excellent, mens i byggetrinn 2 har byggherre søkt om BREEAM Outstanding-sertifisering, noe som stiller enda høyere krav til kvalitet og bærekraftighet. Bygget skal også Paris Proof-sertifiseres.

– Varmebehov i bygget dekkes stort sett av gjennvunnet overskuddsvarme fra serverne plassert i DORA 1 som ligger ved siden av, en tidligere ubåtbunker fra 2. verdenskrig som har blitt omgjort til arkiver og magasiner. Bygget blir også utstyrt med et solcelleanlegg på ca. 68.000 kWh pr år, sier Leopoldo.

Den største av byggets leietakere stiller strenge krav til støy- og lyddemping. Dette krever ekstra oppmerksomhet både i prosjekterings- og utførelsesfasen, blant annet innen lydisolering av kanalnettet, utforming av skjult anlegg og lydtetting. For å sikre at sluttproduktet svarer til leietakers behov ble det bygget to testrom i bygget hvor det har blitt utført fullskala lydtester.

Godt samarbeid sikrer god leveranse
Det har blitt gjennomført en rekke tiltak for å skape en god synergi mellom de ulike aktørene på prosjektet. Dette sikrer en god leveranse og et godt samarbeid mellom Bravidas medarbeidere, kunde og byggherre.

– Dora Eiendom er glad for at en stor og profesjonell aktør som Bravida ble valgt for å levere byggets moderne og fremtidsrettede tekniske løsninger. Vi ser frem til å kunne ta imot våre nye leietakere i Kobbes gate 2 så snart bygget ferdigstilles, avslutter Kristian Hogstad Lund, utviklingsdirektør i Dora.