EL og IT gikk inn i forhandlingene med krav om økt kjøpekraft for medlemmene, samt forbedringer på flere deler av avtalen.

– Arbeidsgiverne ville ikke møte oss på noen av våre krav. Vi har derfor bestemt oss for å bryte forhandlingene og gjøre et nytt forsøk med Riksmeklerens bistand, sier forbundsleder i EL og IT Geir Ove Kulseth.

LOK er tariffavtalen som regulerer lønns- og arbeidsbetingelsene til de fleste elektrikerne i Norge. EL og IT Forbundet har om lag 15.000 medlemmer på avtalen.

Partene møtes til mekling hos Riksmekleren i slutten av mai. Dersom meklingen ikke fører frem, kan det bli streik.

Det er viktig at bedriftene vurderer konsekvensene av en streik og om det er mulig å fortsette driften helt eller delvis, skriver LO Elektro/Nelfo på sine nettsider.

Og videre:

"Dette må bedriften gjøre for å være forberedt på en eventuell streik: Bedriftene må gi betinget permitteringsvarsel til arbeidstakere som ikke kan sysselsettes om det blir streik. Det gjelder uorganiserte arbeidstakere og ansatte organisert i andre forbund, f. eks funksjonærer.

For å kunne benytte permittering, må bedriften drøfte situasjonen med de tillitsvalgte og varsle medarbeiderne. Varslingsfristen er minst 14 dager når ansatte i egen bedrift kan bli tatt ut i konflikt.

Vi anbefaler at bedriftene vurderer å gjennomføre drøftinger med de tillitsvalgte og gir varsel om betinget permittering. Egen informasjon vil bli sendt dersom iverksettelse av permittering blir nødvendig."

Kilde: EL og IT Forbundet og LO Elektro/Nelfo