Avtalen gir arrangøren tilgang til en tilpasset CIM Pro for gjennomføringen av Ski-VM 26.februar til 9. mars 2025. CIM Pro omfatter verktøy for å planlegge og gjennomføre ROS-analyser, etablere sikkerhet- og beredskapsplaner, varsling, kommunikasjon og hendelsehåndtering.

– Et spesialisert og dedikert verktøy for krisehåndtering blir stadig viktigere for sikkerhet og beredskap ved store arrangementer, slik som Ski-VM. Dette er et kompleks arrangement, og en brukervennlig programvare som sikrer god planlegging, effektiv varsling og gode verktøy for samhandling dersom en hendelse skulle oppstå, helt avgjørende. F24-løsningen CIM sikrer at VM-arrangørens ulike responsteam jobber med det samme oppdaterte situasjonsbildet, sier Ole-Kristian Fossheim, Vice President Sales & Marketing / Managing Director hos F24 Nordics.

I avtalen med Ski-VM inngår også den nye samvirkemodulen i CIM, en unik og innovativ måte å samhandle med andre aktører på, både ved uønskede hendelser og i daglig drift. I samvirkenettverket knyttes både andre CIM-brukere og ikke-CIM bruker inn til å jobbe sømløst i sanntid sammen. Det gjør at staben i Ski-VM kan jobbe effektivt sammen med andre kritiske samfunnsaktører både i det daglige og ved hendelser. I tillegg vil de benytte modulene for planlegging, øvelser, varsling og krisehåndtering, samvirkekart, samt evaluering.

Intern varsling i organisasjonen vil skje med varslingsverktøyene TeamAlert og GroupAlert, som leveres av F24 Nordics søsterselskap FramWeb. Det Trondheimsbaserte selskapet levere også verktøyet Varsling24 som vil bli benyttet i kommunikasjon med naboer og andre berørte.

– Vi gleder oss til liv og røre i Trondheim under sikre forhold for publikum, arrangør og utøvere, sier Atle Oliver Johansen, salgssjef i FramWeb.

FAKTA CIM: 

CIM er et internasjonalt ledende beredskapsverktøy utviklet og levert av F24 Nordics i Trondheim. CIM driftes i henhold til anbefalingene fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, og alle data lagres på servere driftet i Norge. Varslingsløsningene TeamAlertGroupAlert og Varsling24er utviklet og levert av F24-selskapet FramWeb i Trondheim.