Easee permitterte i mars 138 ansatte i Norge, etter at Elsäkerhetsverket innførte forbud mot salg av de to nevnte ladebokser i Sverige. I etterkant varslet Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) at det kunne bli salgsforbud av Easee-laderne også i Norge.

I følge Teknisk Ukeblad har selskapet tidligere sagt at de vil løse problemene med de nåværende laderne med nye klistremerker og merkelapper til eierne av de solgte enhetene. Samtidig jobber de gjennom rettsvesenet med å få stanset salgsforbudet i Sverige.

Saken ligger nå hos forvaltningsretten etter å ha blitt anket og begge parter har fått anledning til å uttale seg i saken. Når retten vurderer at de har tilstrekkelig bevis, kan det fastsettes dom. En sak i forvaltningsretten avgjøres vanligvis ved skriftlig behandling, men noen ganger kan det være hensiktsmessig å supplere den skriftlige etterforskningen med muntlig forhandling, skriver Elsäkerhetsverket, som får svært mange henvendelser om saken.

Her er en oversikt over hva som skjer i saken:

* 14. mars 2023 vedtok det svenske Elsäkerhetsverket salgsforbud vedrørende ladeboksmodellene Home og Charge.

* Vedtaket ble påklaget av Easee 17. mars og oversendt Forvaltningsretten i Karlstad.

* Når saken er oppe for forvaltningsdomstolen, har både Easee og det svenske Elsäkerhetsverket anledning til å kommentere saken, som for tiden pågår.

* Den svenske elsikkerhetsmyndigheten svarte på Easees siste uttalelse til forvaltningsdomstolen i Karlstad 24. juli.

* Parallelt med saken i forvaltningsdomstolen ble Easees forslag til tiltak forelagt Elsäkerhetsverket 14. juni. Forslaget gjelder hvordan Easee har tenkt å fikse allerede installerte ladebokser.

* Elsäkerhetsverkets svar til Easee angående deres foreslåtte handlingsplan vil bli gitt så snart dokumentasjonen er gjennomgått og analysen har ført til en beslutning.