DEFA er et norsk selskap, stiftet i 1946, som leverer markedsledende løsninger for lading av elbil, elektrisk bilvarme, lade- og invertersystemer for biler, LED belysning og hyttestyring. Selskapet har nå mer enn 400 ansatte på tre kontinenter med distribusjon av produkter og tjenester i 30 land spredt over hele verden. 

- Selv om DEFA Solid er en enkel lader hjemme eller på hytta, kommer den med en viktig funksjon - en energispareknapp som gjør det mulig å skru ned ladeeffekten. Ladekabel er integrert i DEFA Solid, som gjør den enklere å bruke, forteller Kristoffersen.

Med et intuitivt brukergrensesnitt er den laget for alle, uten noe behov for apper eller bruksanvisning. DEFA Solid er en videreutvikling av eMove, som vant Red Dot Product Design Award.i 2022 for sin enknappskontroll og praktiske kabelhåndtering.

- Solid vil være tilgjengelig hos utvalgte partnere og på www.Defa.com. Vi er veldig fornøyde med responsen fra markedet som har vært over all forventning!

- Får mye for pengene

– Forhåndsbestillingene viser at dette er et produkt mange har ønsket seg, sier Martin Jonsson, EVP i DEFA.

– Her får du mye for pengene, og i en tid med høye strømpriser vil denne gi de fleste alt de trenger. De fleste kobler til på ettermiddagen, og med 4,6kW effekt har du 230 km kjørelengde neste morgen.

Han utdyper:

- Med en 16A eller 20A sikring i huset, og en ombordlader på 7,4kW eller 11kW som de fleste elbiler har, gir DEFA Solid med normallading en kjørelengde på 230 km fra 21.00 til 07.00.

Produsert på Nesbyen

DEFA Solid er utviklet av DEFA og produsert på Nesbyen. Lanseringen følger opp suksessen med ladekabelen eConnect, som allerede er produsert i over 370.000 eksemplarer. Det viser at DEFA mener alvor med hjemmeladermarkedet, og det er ventet flere lanseringer i fremtiden.

DEFA Solid kommer for salg i slutten av oktober, opplyser selskapet.