Det er åttende året messen blir arrangert. Her møtes medlemmer i EL-PROFFEN og alle grossister, leverandører og samarbeidspartnere innen IT, systemer/fagverktøy, biler, forsikring, arbeidstøy med mer.

- Messen arrangeres annethvert år, i ufase med Eliaden. Men da vi måtte avlyse i fjor på grunn av Covid, valgte vi å gjennomføre i år i stedet. Dermed blir det en ny messe allerede i oktober neste år.

På valg av messelokasjon så hjelper det at kjedekontoret til EL-PROFFEN ligger i Kristiansand. Men viktigst har det vært å ha messelokalet Sørlandshallen med hoteller og flyplass tett på hverandre. Både Scandic Sørlandet, Dyreparken hotell og sjørøverlandsbyen Abra-havn har fått tett møte med elektrikere som reist inn fra hele Norge. En så stor messe gir også mange positive ringvirkninger for Kristiansand

Oversiktsbile
70 utstillere deltok på EL-PROFFEN sin messe i Kristiansand.

Svært populær messe

- Dette er en meget populær messe. Den er godt likt av leverandører, da det blir god tid til medlemmer som allerede er kunder. Den er godt likt av medlemmer, da de møter leverandører de allerede handler fra, som prioriterer å stille med påkostede stands og nok personale til å ta seg av deltakere. Utstillerne fortjener ros for den innsatsen som legges ned under messen, sier Lindeland.

Han gir også honnør til kjedekontoret, som står for planlegging og forberedelser, og er til stede alle tre dagene med ulike oppdrag. Det gjøres en formidabel jobb av et relativt lite kjedekontor.

- Teknisk rigg, matservering og bygging av messeområde, med puber og nattklubb er det eventbyrået Best Event som står for. Messen hadde aldri blitt det samme uten dem, legger han til.

Selv om messen er kjent for sin faglige kvalitet, står den heller ikke noe tilbake når det gjelder underholdning og fest. Både fredag og lørdag er det underholdning med norske toppartister. Konferansierer i år var Rune Andersen på fredag og Truls Svendsen under festmiddagen lørdag. Lørdagen ble for øvrig avsluttet med Julie Bergan, så her spares det ikke på godsakene! 

infostand
EL-PROFFENs infostand om skytjenester.

Kurs og seminarer

I tillegg til sosialt samvær og relasjonsbygging, gjennomføres en rekke kurs og seminarer under messen. Hovedtema i år var fornybar energi, etisk handel, den nye åpenhetsloven og miljø.

EL-PROFFEN, som er Norges største elektrokjede, er frittstående, eid av medlemmene, og har alltid ligget i forkant med tilbudet til medlemmene; teknologisk og konsept/tjenestemessig. Ambisjonene er derfor også å arrangerer det beste bransjetreffet innenfor elektro i Norge, sier han.

utdeling
Nordesign ble kåret til årets beste stand, og fikk premien overrakt av ikke ukjente Truls Svendsen.

Nordesign kåret til beste stand

Under hver EL-PROFFEN-messe kåres det vinner av beste stand blant utstillerne.

En pris som henger meget høyt, og vinneren fikk i år et trykk av Sørlandskunstnere Per Fronth.

-  Nivået blant utstillerne er høyt, og det legges ned en formidabel innsats. Det er mange som hadde fortjent premien. Kriteriene det vurderes etter er utforming, kreativitet og presentasjon. Vinneren kåres ved avgitte stemmer fra medlemmer, samt vurdering av en utvalgt jury.

Etter avgitte stemmer, og juryens vurdering ble følgende tre utstillere nominert: SG Armaturen, Nordesign og Onninen. Nordesign gikk av med seieren.
 

- Vinneren hadde etter juryens vurdering den mest kreative og visuelt fineste standen. Den var utradisjonell og presenterte produktene på en utmerket måte.

Servicen på standen og kompetansen på produktene har vært omtalt som meget bra. En verdig vinner, fastslår medlemsansvarlig Morten Lindeland – svært fornøyd med at nok en vellykket messe er i havn.