Juryen fikk inn over 100 nominasjoner, hvorav mange av dem var veldig sterke kandidater.

Juryen har bestått av Loveleen Brenna, grunnlegger av Seema, senter for mangfoldsledelse, Jan Grønbech, ex CEO for Google Norge, Frank Jaegtnes, adm.dir i EFO og Ida Thorendahl, markedsdirektør i EFO.

5 finalister har nå blitt plukket ut:

Anita Kopseng, NEK Kabel

Hanne Moen Sporsheim, Elverdi

Heidi Lie, Bravida

Inger Vagle, Oslo Met

Karoline Nystrøm, Schneider Electric

Vil løfte fram kvinnene

Det var i lys av kvinnedagen 8. mars, og av inspirasjon fra teknologibransjens «Norges 50 fremste tech-kvinner», at  EFO ønsket å løfte frem Norges elektrokvinner. Elektrokvinnen 2022 er en kåring som skal bidra til å løfte fokus mot mangfold, kjønnsbalanse og likestilling innad i elektrobransjen. Skal Norge bli verdens første helelektriske samfunn er vi avhengig av å få nye perspektiver for å bevege oss i riktig retning, og bransjen har et stort potensial. 

- Vi kårer Elektrokvinnen 2022 for å rette søkelys på mangfold, kjønnsbalanse og likestilling i bransjen. Det er viktig for oss å løfte frem heltene og forbildene i bransjen. Vise hvor tøffe de er, gjennom å vise hvor bra bransjen kan være. Vi ønsker flere kvinner velkommen, men har fremdeles en lang vei å gå. Endring må forankres i toppledelsen, slik at vi kan få en mer moderne bransjekultur, sier Ida Thorendahl, markedsdirektør i Elektroforeningen EFO.