Det svenske Elsäkerhetsverket har løpende dialog med Easee om deres handlingsplan, som skal være implementert senest i mars 2024. Dersom det svenske Elsäkerhetsverket da vurderer at tiltaket ikke er tilstrekkelig, kan det foreslå ytterligere tiltak.

Den svenske Elsäkerhetsmyndigheten sendte en påminnelse til Easee 23. oktober da de ennå ikke hadde mottatt testene som Easee lovet å sende. Disse testene skal være grunnlaget for Easees handlingsplan.

– Det har nå kommet inn dokumentasjon, og vi jobber med å gå gjennom det, sier Joel Lee Antman ved det svenske Elsäkerhetsverket.

Parallelt med handlingsplanen har det svenske Elsäkerhetsverket sendt pålegg til Easee om at de skal sende inn informasjonen som er sendt til forhandlere og avklare hvordan de har håndtert  ladeboksene som i deres og forhandlernes varehus. Easee har svart på forføyningen i sin helhet.

I tillegg til tiltak som skal iverksettes på grunn av salgsforbudet vedrørende Easee Charge og Bolig, er det en rettslig prosess med anken i Forvaltningsretten.

Klagen gjelder vedtaket om salgsforbud i sin helhet. Beslutningen om å forby salg er begrunnet med at produsenten ikke har foretatt en samsvarsvurdering før produktet ble brakt på markedet.

Easee har bedt om å få fremskyndet behandlingen i Forvaltningsretten i Karlstad til april. Uansett utfall, er det mars 2024 som gjelder for å ferdigstille handlingsplanen, melder Elsäkerhetsverket.