Kombinasjonen av easyE4 og SmartWire-DT sørger for god transparens i systemet og enkel internettforbindelse, noe som baner veien for et bredt spekter av smarte IoT-bruksområder.

- Den nye modulen gjør det mulig å koble opptil 99 SmartWire-DT-enheter til easyE4 – både i og utenfor kontrollskapet – på en tidsbesparende og enkel måte gjennom kun én kabel. Takket være enkel håndtering og intuitiv programmering understøtter det fleksible kontrollreléet effektiv implementering av både enkle og mer komplekse kontrolloppgaver. Tilkoblingen til SmartWire-DT korter ned tiden som kreves for prosjektering og igangkjøring, spesielt i kombinasjon med visnings- og programmeringsmulighetene i easyE4, skriver Eaton i en pressemelding.

SmartWire-DT erstatter konvensjonell kontrollkabling, siden alle enheter raskt og enkelt kan kobles til gjennom én enkelt kabel ved hjelp av enkle pluggkontakter. SmartWire-DT-kabelen forsyner de tilkoblede enhetene med strøm og muliggjør en samlet kommunikasjon med alle maskinkomponenter. Systemet kan enkelt utvides både i og utenfor styreskapet, og kan også brukes i utvidede bruksområder over en avstand på opptil 600 meter.

Ved å koble sammen SmartWire-DT-systemet og easyE4 forvandler den nye kommunikasjonsmodulen det fleksible kontrollreléet til en SmartWire-DT-koordinator. Gjennom easyE4 kan status- og parameterinformasjon fra alle SmartWire-DT-enheter som er koblet til modulen – for eksempel innstillingsverdier for motorfrekvens i frekvensomformere eller utløserterskler for elektroniske motorstartere – enkelt hentes og justeres når som helst. På samme måte kan statusen for intelligente systemkomponenter hentes, for eksempel farge, blinkmønster og frekvens i de smarte, flerfargede lysindikatorene i Eatons RMQ-familie. All diagnoseinformasjon vises på easyE4, slik at serviceteknikere umiddelbart vet hvilken type feil som har oppstått og hvilken komponent som er berørt. Tilgjengelige data, som strømverdier i sanntid fra Eatons motorbeskyttende sikringsbrytere PKE eller NZM, gjør det mulig å tidlig oppdage forestående feil, og dermed forenkle overvåkning av hele applikasjonen.

Modulen kan enkelt monteres på venstre side av easyE4 med en spesiell pluggkontakt. Med en bredde på kun 35 millimeter tilsvarer størrelsen på modulen målene til de smale easyE4-utvidelsesmodulene, noe som forenkler planlegging i skapet og sikrer et enhetlig utseende.