Energistyringsselskapet Eaton utvider utvalget av motorvernbrytere og kontaktorer ved å legge til nye enheter med push-in-klemmer. Motorvernbryterne PKZM0 og PKE opptil 32 A og DILM- og DILA-kontaktorer opptil 38 A finnes nå med push-in-teknologi. Med Push-in-teknologi halveres tiden det tar å koble opp, sammenlignet med konvensjonelle skruklemmer der skrutrekkeren må fram.

Det skriver selskapet i en pressemedling.

I tillegg til mindre manuell skruing og lavere tidsforbruk er push-in-teknologien fordelaktig for feillokalisering. Push-in-klemmer er sikre og vedlikeholdsfrie, selv under krevende miljøforhold og vibrasjoner. Push-in-teknologien er også ideell for automatisert eller robotisert montasje av kabler, og er en teknologi for framtiden.

Eaton har også MSC-motorstarterkombinasjoner, som består av PKZM0 og DILM i en enhet, med push-in-klemmer. Disse reduserer monterings- og kablingskostnadene ytterligere.

I tillegg omfatter produsentens portefølje PLS, SmartWire-DT intelligent kommunikasjonssystem, pilotenhetene til RMQ-serien, easyE4-kontroll-releer, effektbrytere, flerfunksjonelle elektroniske motorstartere og frekvensomformere, og har dermed et omfattende utvalg av automasjonsløsninger basert på denne bekvemme tilkoblingsteknologien.

PKZM0 og DILM-kontaktorer med push-in-teknologi er allerede lansert på markedet. MSC lanseres i andre halvår av 2022 og PKE tidlig i 2023.