Tore Hjelle, daglig leder i Eid Elektro.
Tore Hjelle, daglig leder i Eid Elektro.

- Vi ser kontinuerlig etter måter å videreutvikle og forbedre våre  produkter og tjenester. Denne satsningen gjør at vi vil kunne tilby moderniserte elektrotavler, sier Tore Hjelle, daglig leder i Eid Elektro. 

Eid Elektro er en av Norges største leverandører av elektrotavler og  styreskap, og gjennom ACTION-prosjektet skal de oppgradere produktene sine til en helt ny standard. Elektrotavler er hjertet i  enhver elektrisk installasjon, siden all strøm og styring i en bygning  blir distribuert ut fra disse.

- Målet er å lage et enkelt og intuitivt lavterskel-system for å samle og  overvåke ulike parameter fra ulike datakilder. For Eid Elektro vil dette være alle relevante elektriske og fysiske parameter i en tavle, på tvers av fabrikat og leverandører, sier Hjelle.
- Innsamling og overvåking av denne type data vil ivareta sikker strømforsyning, unngå dyre driftsavbrudd, muliggjøre nye og bærekraftige energiløsninger, spare strømutgifter og sikre miljøvennlig strømforsyning.

Neste generasjons elektrotavler

Samtidig som Eid Elektro fortsatt skal tilby tradisjonelle elektrotavler, vil ACTION-prosjektet gi dem mulighet  til å tilby nestegenerasjons online-tavler, en betydelig oppgradert versjon av standard elektrotavler. Elektrotavlene utrustes med IoT-sensorer for å samle inn elektriske parameter og data fra omgivelsene rundt som temperatur, fukt, vibrasjon med mer. 

De nye elektrotavlene gir helt andre muligheter for overvåking og data-innsamling. Tavlene som Eid Elektro bygger vil gjøre det mulig for selskapet å samle data fra installasjonene og  benytte disse videre i produktutvikling og  forskning.

- I tillegg vil de nye tavlene gi kundene mulighet til selv å overvåke installasjonene via en egen kundeportal. Dette gjør Eid Elektro til en mer unik og konkurransedyktig aktør i bransjen, sier Hjelle. 
- Gjennom samarbeidsprosjektet har de ansatte  fått muligheten til å delta i et innovativt og spennende prosjekt som utfordrer dem på nye  områder. Dette bidrar til at vi blir en enda mer attraktiv arbeidsplass, som også gir en positiv effekt i forbindelse med rekruttering.

- Dette prosjektet har virkelig bidratt til å modernisere måten vi jobber på, og har samtidig gjort oss mer attraktive for potensielle ansatte. Vi er stolte av å kunne tilby neste generasjons elektrotavler til markedet, og gleder oss til å se hva fremtiden bringer, sier Hjelle.

Martin Nygård, Eid Elektro AS.
Martin Nygård, Eid Elektro AS.

Hatt stor betydning

Innovasjonsprosjektet ACTION har allerede hatt en stor betydning for Eid Elektro. Prosjektet har bidratt til modernisering av leveranse og produkt, gitt de ansatte mulighet til å jobbe med spennende utfordringer, og gjort selskapet enda mer attraktivt som arbeidsplass.

- For meg var det imponerende å se hvor moderne Eid Elektro jobber. Det var avgjørende for meg når jeg tok jobben, sier Martin Nygård, nyansatt i Eid Elektro AS.

- Det innovative og ambisiøse samarbeidet gir også positive ringvirkninger lokalt. Det viser at slike lokale samarbeidsprosjekter bidrar til økt innovasjon og konkurransekraft, noe som igjen skaper attraktivitet for regionen og bedriftene her, skriver selskapet til slutt i pressemeldingen.