Futurehome er sikker på at markedet ønsker seg en elbillader som er bygget på åpne standarder, som er utgangspunktet for utviklingen av Elva. Etter ett års utviklingsarbeid og en investering på 20-25 millioner kroner, er den snart klart for å rulles ut i de tusen hjem og vil være brukervennlig med automatiserte og smarte funksjoner for strømsparing. Distribusjonen vil skje via grossister og elektrikere. 

Futurehome blir dermed det fjerde Stavanger-baserte selskapet som har utviklet egen elbillader, da også Zaptec, Easee og Amina har tilhold i oljebyen.

Markedsledende

Futurehome har en markedsledende posisjon i Norge, med 50 000 norske brukere av selskapets smarthusprodukter og løsninger for smart strømstyring i hjemmet. Målet på sikt er å bli størst på strømstyring i Norden. 

- Vi er stolte over å kunne tilby en fremtidsrettet lader med intelligente funksjoner for strømsparing, sikkerhetsegenskaper du kan stole på, og som er svært enkle å bruke i Futurehome-appen. Elbillader blir et naturlig steg videre for Futurehome, og denne lanseringen er en stor milepæl i historien vår. Dette blir en full sirkel for vårt økosystem, sier Stokkeland.

Laderen har opptil 22 kW ladeeffekt, én- og trefase-lading, lastbalansering, Bluetooth for konfigurering, og WiFi-, - og ZigBee-tilkobling for smartstyring.

Kobles laderen mot Futurehomes øvrige økosystem for smart strømstyring, via produktet Strømkontroll, kan brukeren også få dynamisk last- og fasebalansering mot resten av hjemmet. Dette betyr at systemet holder oversikt over strømforbruket i husstanden og automatisk regulerer ladehastigheten for å unngå overbelastning. Spotprisalgoritmer sørger for at bilen lades når prisene er lavest.

Støtter OCCP

Verdt å vite, er også at den skal kunne brukes uavhengig av øvrige Futurehome-produkter.

- Elva støtter industristandarden OCPP 1.6 slik at laderen kan knyttes direkte opp til mange tjenesteleverandører for lading av elbiler. Laderen vil være en av de sikreste på markedet og gjennomgår nå sertifisering og testing av et internasjonalt markedsledende testhus, sier Futurehomes medgründer.  

I følge Futurehome er det økosystemet til Futurehome som skiller denne elbilladeren fra de øvrige på markedet. «Elbil er en av de store elektriske lastene i hjemmet, og når man kombinerer laderen med det smarte strømstyringssystemet fra Futurehome, får man full kontroll over forbruket, og kan derfor balansere lasten for å unngå strømbrudd og effekttopper», melder selskapet.