- Vi er begeistret over å ønske Axel Hunter velkommen til Elekt-familien, sier Elekt-gründer og CEO, Arnt Inge Sætern i en pressmelding. 
- Axel har en enestående track record innen teknologi og innovasjon, og vi er sikre på at hans erfaring vil hjelpe oss med å nå vårt mål om å hjelpe folk å mestre strøm.

Hunter har tidligere vært en nøkkelspiller i flere internasjonale appsuksesser, som UCF Fight Pass og hjulpet selskaper som Shell, Royal Bank of Scotland Mettle med å lykkes med gode brukervennlige løsninger.

- Hos Elekt så jeg en unik mulighet til å være med på å bygge en virksomhet som kan ha stor innvirkning på folks hverdag, sier Hunter.
- Det er ikke ofte jeg kommer over muligheter med så stort potensial. Etter å ha sett roadmapen, teamet som utfører arbeidet, og markedsmulighetene, bestemte jeg meg for å bli med. Jeg er spent på å jobbe med teamet for å utvikle Elekt-appen og bidra til å gjøre smart strømforbruk enklere og mer tilgjengelig for alle.

Elekt har som mål å hjelpe folk å mestre strøm ved å tilby en uavhengig rolle i markedet. Nylig kunngjorde selskapet at de vil slutte med strømsalg for å fokusere 100% på å utvikle tjenester i appen sin. Elekt-appen gir brukerne den beste oversikten over sine strøm- og nettleiekostnader og bidrar til å skape en følelse av mestring.

- I 2022 ble Elekt kåret til en av de beste bedriftene innen personlig økonomi i Norge av bytt.no, og har tidligere vunnet kåringen av beste strømleverandør flere måneder på rad. Med Axel Hunter som CTO, vil Elekt fortsette å lede an i innovasjonen av energibransjen og hjelpe forbrukere i Norden og snart Europa å mestre sitt strømforbruk, skriver selskapet til slutt i pressemeldingen. 

Bak Elekt står tidligere Trønderenergi-topp Arnt Inge Sætern, som sammen med partnerne Tom Reinert Johansen og Kim Bjerkevoll har brukt flere år på å utvikle en algoritmebasert teknologi som identifiserer og beregner strømaktørenes fortjenestemargin.


Med på eiersiden i Elekt er blant annet Polaris Media, FosenKraft Energi, Ren Røros, tidligere Sparebank 1 SMN-sjef Finn Haugan, eiendomsmilliardær Ivar Koteng og eks-Aker-topp Leif Arne Langøy.