Konkurransen ble startet av mobilselskapet Talkomore (tidligere Dipper) og Mittanbud, og er et bransjesamarbeid mellom ulike aktører i håndverkerbransjen for å skape stolthet og engasjement for yrkene. Kåringen fokuserer på de positive historiene, løfter frem gode rollemodeller og håper å inspirere ungdom til å velge yrkesfag.

Årets finalister

Årets finalister er nå valgt, og man kan nå kun stemme på finalistene. Det kan du gjøre på nettsiden Norges Hyggeligste Håndverker, innen det hele avgjøres lørdag 24. september. Antall stemmer kandidatene får i kåringen er selvfølgelig viktig, men det er juryen – som er satt sammen av representanter fra sentrale organisasjoner og aktører i håndverkerbransjen - som til syvende og sist beslutter finalister og vinnere.

Elektrikerne er representert med følgende finalister:

Gabor Nemeth, Sperrevik Elektro; «Gabor er en suveren elektriker på alle mulige måter. Faglig svært sterk i faget sitt. Hjelpsom, har aldri hørt han si nei om noen trenger hjelp. Smilende og hyggelig. Lærlinger er og noe Gabor verdsetter svært høyt og tar under vingene sine. Tipp topp gjennomført fagmann!»

Se videopresentasjon av Gabor her!

Gorm Eidesvik, LOS ELEKTRO AS; «Aldri en kjedelig dag på jobb med denne kjekke karen her. Sprudlende og blid selv etter lange arbeidsdager. Faglig dyktig og flink til å lære bort. Perfekt kandidat for en slik nominasjon.»

Se videopresentasjon av Gorm her!

Mari Stormark Helland, TECA AS; «Ho er ei sprudlende jente med et utrulig stå på humør. Ho er faglig dyktig og fremmer yrket på en fantastisk måte - spesielt er ho opptatt av å vise at jenter kan gjøre jobben like bra som gutta via Montørjentene på SoMe. Definitivt ei som bransjen trenger og ho er en svært god kandidat.»

Se videopresentasjon av Mari her!

Flotte premier

For den som stikker av med tittelen «Norges hyggeligste håndverker 2022», vanker fri leasing i 3 år av en Volkswagen ID. Buzz Cargo eller Transporter eller Caddy på grønne skilter, levert av Harald A Møller. Vinneren velger selv hvilken av modellene han/hun ønsker. Inkludert er også valgfritt fabrikkmontert utstyr på inntil 50 000,-, vinterhjul og service- og vedlikeholdsavtale. Premien har en verdi på ca. 250 000,- I tillegg kommer reisegavekort, forsikring og masse utstyr, til en samlet verdi av over 100.000 kroner.

Vinner av elektrikerkategorien får gavekort fra El-Proffen til en verdi av 20.000 kroner, samt proff batteridrill, 12 volt med lader og 2 batterier et ildsted i Cortenstål.Finalistene i elektrikerkategorien som ikke blir Norges Hyggeligste Elektriker, får gavekort til en verdi av 5.000 fr El-Proffen.

Det skal kåres sju kategorivinnere og én hovedvinner. Finaleshowet strømmes 24. september klokka 16.45 på www.hyggeligste.no.

Da er det bare å ønske alle tre finalistene «våre» lykke til i innspurten, og kanskje vi for første gang får en elektriker som «Norges hyggeligste håndverker»?