Elektrogruppen er et konsern med 690 ansatte, fordelt på 18 datterselskaper. Hovedkontoret er Energihuset i Bodø, hvor konsernfunksjoner, Elektro Bodø AS, Unifab og Nilsson AS er samlokalisert. Gruppen er en av landets største privateide tekniske entreprenører og leverer totaltekniske tjenester til privat, næring, industri og offentlig virksomhet. 

Konsernet har i høst gjennomført en kampanje i Elektro Bodø og Nilsson med fokus på varsling, likestilling og diskriminering. Målet med kampanjen er å fremme et godt arbeidsmiljø og informere om varslingsrutinene.

Varslingsrutiner

Elektrogruppen etablerte varslingsrutiner i 2017, og har siden da ikke mottatt et eneste varsel.

"Vi håper og tror at dette er fordi vi er bra folk, og ikke fordi varslingsrutinene er for lite kjent. Etter god diskusjon med prosjektene fortalte de at det ikke oppleves vanskelig å si ifra dersom man opplever noe som er ugreit", meldes det. 

Si ifra-plakat

Det er utarbeidet en plakat som både henger i bedriftenes lokaler, på enkelte anlegg og er publisert digitalt. Budskapet er «Vær en kompis, si ifra om diskriminering på arbeidsplassen. Vi kan bare gjøre noe med det vi vet om».

Dette er et tiltak i forbindelse med konsernets likestillingsredegjørelse som ble publisert tidligere i år.