Elotec_anbudskontrakt_2

Løsningen som leveres er skapt og egenutviklet av Elotec i Norge. Måleinstrumentet er basert på radarteknologi og kunstig intelligens. Denne måler tilstedeværelse, bevegelser, pust og puls kontaktløst med en liten sensor i taket for å unngå uønskede hendelser i fengsel og arrest. 

- Vi presenterer lettfattelig informasjon for tilstedeværende personell. Kunder i inn- og utland har allerede oppdaget viktigheten av den revolusjonerende teknologien, skriver Elotec i en pressemelding.

 

Allerede på plass i arrest og fengsel

Elotec er allerede på plass i flere norske og utenlandske arrester og fengsler med løsningen Elotec EloCare. Blant annet i Trondheim sentralarrest og ved de nye høysikkerhetsfengslene i Agder har EloCare blitt et uunnværlig verktøy i deres hverdag.

Helge Busch, fagleder i arresten i Trondheim sier i et intervju i Politiforum følgende: 
- Jeg vil påstå at dette radarsystemet er det beste verktøyet for å observere de innsatte for å unngå uønskede hendelser.

Arne Gustav Lien, fagleder for arrest i Vest politidistrikt, omtaler i samme intervju systemet som det mest revolusjonerende hjelpeverktøyet i arrestarbeidet, siden han begynte som arrestforvarer i 1987.

Formell innkjøpsavtale

Elotec, Politidirektoratet og Kriminalomsorgen inngår nå en rammeavtale som vil åpne store muligheter for videre ekspansjon av Elotecs virksomhet innen radarteknologi.

- Vi merker allerede trykket fra ulike instanser i inn- og utland som står på trappene klar for å investere i et innovativt verktøy som forenkler hverdagen og bedrer HMS-forhold for de involverte, skriver Elotec avslutningsvis i pressemeldingen.