Løsningen for leietakerfakturering inviterer til forenklet og kostnadseffektiv energistyring av solenergi – hvor byggeiere får betalt for solstrømmen som produseres på taket, mens leietaker på sin side får kjøpt billig solstrøm fra byggeier. En slik løsning vil på lengre sikt bidra til en mer bærekraftig og økonomisk levedyktig fremtid, for både leietakere og byggeiere, hevder rådgivingsselskapet.

Ingen fysiske inngrep i strømanlegget

Gjennom løsning regnes forbruket av solstrøm hos ulike leietakere ut fra eksisterende data – uten at det blir gjort fysiske inngrep i strømanlegget. Det er altså ikke behov for å bygge om målere og strømskap, eller gjøre andre tekniske inngrep i prosessen.

Systemet henter data fra Elhub, API fra solcelle-anleggets inverter, eller ved hjelp av en dedikert strømmåler på solcelleanlegget. Energi som eksporteres til nettet, blir også tatt med i betraktning – med data direkte hentet fra leietakerens strømmåler via Elhub.

Det utføres deretter en detaljert utregning basert på timesforbruk, sammenlignet med spot-prisene for de relevante timene. På den måten kan vi tilby nøyaktige og rettferdige faktureringsløsninger.

Enkel oversikt

All forbruks- og produksjonsdata vises i EOS for enkel og oversiktlig tilgang. Det finnes ingen regulatoriske utfordringer ved bruk av systemet.

«Sikkerheten til kundedata er av topp prioritet. Data blir beskyttet i samsvar med GDPR, og vi tar nødvendige tiltak for å sikre at personvern ivaretas. Prisstrukturen avtales mellom byggeier og leietaker, hvorav spotpris vanligvis brukes som grunnlag. Leietakere får dermed solenergi til lavere pris enn strøm kjøpt fra nettet, ettersom det ikke påløper nettleie for solenergi produsert på stedet», skriver selskapet.