Eiendomsselskapet har automatisert alle prosessene og systemene i en rekke sentrale bygg, blant annet i Oslo og Tullinkvartalet.

Med en portefølje på mer enn hundre moderne kontorbygg og en ambisiøs og spennende miljøstrategi, er Entra en sentral bidragsyter til den grønne omstillingen innenfor bransjen:

— Markedet er brukerdrevet og vi tror at fokus på miljø vil bli stadig viktigere for kundene. Det er årsaken til at vi har noen av bransjens mest ambisiøse klimamål:

Innen 2030 har selskapet ambisjoner om å kutte sine klimautslipp i eksisterende bygg med hele 70 prosent.

Saken fortsetter under bildet:

Tullinkvartalet, Oslo:  Entra henter ut store gevinster på energieffektivisering og drift, blant annet ved hjelp fra Schneider Electric og IoT-plattformen EcoStruxure™Building Operation.
Tullinkvartalet, Oslo:  Entra henter ut store gevinster på energieffektivisering og drift, blant annet ved hjelp fra Schneider Electric og IoT-plattformen EcoStruxure™Building Operation.

Stor forskjell på sentrale driftsanlegg

- Det som gir oss den store gevinsten er hvordan vi kan styre byggene basert på informasjonen vi henter ut. Hvordan kan vi for eksempel redusere strømbruken og samtidig regulere for at leietakeren skal ha det best mulig? For å lykkes er vi helt avhengig av et godt styringssystem.

Og det er store forskjeller på sentrale driftsanlegg som bare er der for å overvåke bygget, kontra en plattform som samler inn data og gir innsikt:

— Med IoT-plattformen EcoStruxure™ fra Schneider Electric får vi et bedre beslutningsgrunnlag for å regulere og automatisere prosessene i byggene, forteller Oroszko.

Se video fra Tullinkvartalet.

Saken fortsetter under bildet:

Sammen med Schneider Electric har Entra utviklet et skreddersydd konsept for overvåking og styring av de tekniske systemene.
Sammen med Schneider Electric har Entra utviklet et skreddersydd konsept for overvåking og styring av de tekniske systemene.

Opp til 30 prosent energibesparelse ved å oppgradere

Gjennom å bytte ut og oppgradere gamle automatikk - og benytte EcoStruxure™ Building Operation som plattform, har Entra oppnådd stor uttelling på enkelte prosjekter. Mulighet for regulering, overvåking og kontroll bidrar med reduksjon av energiforbruket på mellom 20 til 30 prosent i flere bygg:

Se gratis webinar: «Digital klargjøring av fremtidens bygg»
— Vi digitaliserer ikke for å digitalisere. Vårt fokus er at teknologien skal skape verdier. Gjennom å fokusere på smart funksjonalitet for brukere samt effektive driftsverktøy, leverer vi kostnadseffektive og attraktive bygg.

Saken fortsetter under bildet:

BÆREKRAFT I PRAKSIS: Schneider Electric har et dedikert serviceteam hos Entra.
BÆREKRAFT I PRAKSIS: Schneider Electric har et dedikert serviceteam hos Entra.

Eget konsept for overvåkning og styring

Sammen med Schneider har Entra utviklet et skreddersydd konsept for overvåking og styring av de tekniske systemene. De samme løsningene er tatt i bruk, uansett hvilket bygg det gjelder, og et felles dashboard muliggjør styring av flere bygg fra samme sted. Dette forenkler hverdagen til driftspersonellet. 

En sentral suksessfaktor for oss er at de tekniske systemene fungerer og at de snakker sammen. Gjennom samarbeidet med Schneider Electric får vi en totalpakke av kompetanse, profesjonalitet, tekniske løsninger og oppfølging via et dedikert team. 

De er med oss hele veien fra bestilling, til selve byggefasen, og videre når byggene er i drift, sier Oroszko.

Se hele historien.

Gratis webinar: «Digital klargjøring av fremtidens bygg»

Schneider Electric webinar
Schneider Electric webinar