Elenta tilbyr tak-, solcelle- og energilagringstjenester i Oslo-regionen. Dette inkluderer installasjon av blå tak som samler vann og dermed reduserer belastningen på husets dreneringssystem, samt grønne tak der vegetasjon bidrar til energibesparelser og absorbering av regnvann. Prosjekter utføres innen renovering og ny produksjon med fokus på industri og lager. Virksomheten er i en vekstfase med en erfaren ledergruppe.

- Vi tror på viktigheten av å tilby et bredt spekter av tjenester, inkludert tak, solenergi og el, for å imøtekomme ulike behov og støtte kundenes målsetninger. Denne tilnærmingen bidrar til kostnadsbesparelser, økt effektivitet og en helhetlig tilnærming til hvert prosjekt, spesielt for store eiendomsporteføljer, melder selskapet.

Stockholms børsnoterte Fasadgruppen, med 50 virksomheter og rundt 2000 ansatte, er anerkjent for sitt ekspertiseområde innen fasadearbeid og er kjent for å levere høykvalitetsmuring, pussing, montering og renovering av balkonger, tak og vinduer, samt stillas. 

- Elenta er et spennende oppkjøp i en bærekraftig nisje med en erfaren ledergruppe og drevne medarbeidere. Selskapet har opplevd stor etterspørsel etter sine tjenester det siste året ettersom fokuset på bærekraft har økt blant kundene. Vi ser også gode samarbeidsmuligheter med de eksisterende selskapene i Oslo, sier Jan Erik Pedersen, Country Manager for Fasadgruppen Norge.

- Som en del av Fasadgruppen får vi helt nye muligheter til å ta virksomheten vår til neste nivå. Vi ser frem til å fortsette å utvikle vår virksomhet og bidra til Fasadgruppens fortsatte vekst i Oslo og omegn, sier Trond Harbu, daglig leder i Elenta.