FLOW Elektro Sør-Vest og Astera Solar er nå i gang med å etablere solcelleanlegg på Norges nyeste toppfotballanlegg, Østerhus Arena i Sandnes.
Det er totalt 900 solcellepanel med en installert effekt på 450kWp, som skal monteres på 60% av tribunetaket. Det vil gi mulighet for å utvide med panel på de resterende 40% av taket på et senere tidspunkt. Total årlig produksjon vil bli på ca. 400.000 kWh, noe som tilsvarer forbruket til 20 eneboliger. 

- Alle de nye føringene skal gå gjennom taket, for å sørge for finest mulig resultat. I tillegg bruker vi lift og spesielle kjørematter slik at vi ikke skader kunstgresset på banen. Sandnes ULF trener som normalt så vi må ha høyt fokus på HMS og ta hensyn, sier daglig leder i FLOW Elektro Sør-Vest, Tjerand Djup Nesvik.

Saken fortsetter under bildet:

FLOW Elektro + Astera-1.jpg

- Dette er et spennende prosjekt og samarbeid. Her har vi mulighet til å vise at vi er fremoverlente og at vi har høy kompetanse innenfor solcelleanlegg. Vi ser frem til et langt og godt samarbeid med Astera Solar, fortsetter Tjerand.

FLOW Elektro Sør-Vest, som en del av FLOW Group, ble etablert i 2022 og har lagt bak seg sitt første hele driftsår. Hovedmarkedet er bedriftsmarkedet i Stavanger, Sola, Sandnes, Randaberg, Kvitsøy, Hommersåk og Jæren, samt andre geografiske områder basert på ønsker fra våre kunder.

- Vi tilbyr et bredt spekter av elektro-teknisk infrastruktur til prosjektmarkedet og rammeavtale-segmentet, forteller Tjerand. 

- Hos oss får du trygghet for gjennomføringen og gode opplevelser som reflekterer den kontinuerlige oppmerksomheten vi har på kompetanse, effektivitet, profesjonalitet og kvalitet i alle prosesser. Derfor er det spennende å inngå et samarbeid med Astera Solar, som allerede er en av de markedsledende aktørene i Rogaland innen solcelle-segmentet, fortsetter Tjerand.

Astera Solar utvikler solparker og solcelleanlegg til bedrifter i hele Norge og kan tilby alt fra forprosjektering, tillatelser, nettilknytningsprosess, anskaffelse, installasjon og idriftsettelse, samt utleie av komplett anlegg.

- Vi  er også svært godt fornøyd med samarbeidet, forteller Kristian Prestrud Astad, i Astera Solar. Det er flinke folk, som vet hva de holder på med, kombinert med vår ekspertise på solcelleanlegg. Vi benytter kun komponenter og solcellepaneler som er av høy kvalitet og da trenger vi samarbeidspartnere som har samme fokus. 

- Vi ser frem til et langt og godt samarbeid med FLOW Elektro, avslutter Astad.