En rekke aktører i fornybarnæringen har leid Legacy of the Fjords som møteplass under Arendalsuka. Fra 16. til 18. august vil båten være åsted for over 40 arrangementer fra morgen til kveld, med sentral plassering i Pollen i Arendal. 

Her kan du se programmet for Fornybarbåten

– Vi ønsker at båten skal bli en møteplass for fornybarnæringen og alle andre som engasjerer seg i energi- og klimapolitikk. Vi gleder oss til å ønske folk velkommen om bord under Arendalsuka, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge. 

Stillegående og utslippsfri cruisebåt 

Legacy of the Fjords ble sjøsatt i 2020, og er en katamaran laget av karbonfiber som har plass til 400 passasjerer. Den er designet og konstruert av Brødrene Aa i Nordfjord, og er en av tre båter som verftet har bygget med ren batterielektrisk fremdrift.   

I år kommer den elektriske cruisebåten til Arendalsuka for å vise mulighetene som finnes for elektrifisering av transport, som er blant de viktigste tiltakene for å kutte klimagassutslipp i Norge.  

– Vi ønsker å vise frem den imponerende utviklingen som nå også skjer innenfor skipsfarten. Her har Norge et spesielt konkurransefortrinn gjennom en lang tradisjon for skipsbygging og sjøfart, og en rik tilgang på fornybar energi, sier Kroepelien. 

Dette er arrangørene på "Fornybarbåten: 

Energi Norge Statkraft
Agder Energi Hafslund ECO
Eviny Skagerak Energi
Elmera group Vårgrønn
Statnett Norwea
Wikborg Rein Norsk Fjernvarme
Naturressurskommunene Agder Energi Nett
Haavind Norges 12 største nettselskap
Aneo Distriktsenergi