Elektropluss har mer enn 25 år på baken, og har desentralisert drift med fysiske kontorer i Bø (hovedkontor), Notodden og Seljord for å kunne være tett på sine kunder og markeder. Selskapet har spesialisert seg på elektriske anlegg og smarte løsninger for boliger, næringsbygg og landbruk - og påtar seg alt fra små serviceoppdrag til prosjektering og elektroinstallasjoner i komplekse bygg.

I tillegg til rekordomsetning, ble 2022 også selskapets hittil beste år målt i inntjening. Og også framtiden ser svært lys ut, med nærmest fulle ordrebøker i lang tid framover, forteller Kolstad

Stor byggeaktivitet

- Spesielt i Midt- og Øst-Telemark har det vært – og er fortsatt – stor byggeaktivitet både av hytter og eneboliger, som har bidratt til mange oppdrag for oss. I tillegg har vi blitt benyttet som elektroentreprenør på flere store næringsbygg, og vi har rammeavtaler rekodrmange bedrifter, Midt-Telemark kommune, Nome kommune og Statsbygg. I sum gir det oss mange bein å stå på.

Kolstad trekker raskt fram selskapets store bredde tjenestetilbudet som en viktig årsak til suksessen og veksten.

- Vi har vært bevisste på å lytte til hva som etterspørres i markedet, og har tilegnet oss nødvendig kompetanse i forhold til det. Markedet er i en rivende utvikling, og vi er nødt til å henge med om vi skal kunne være en god rådgiver og en foretrukket aktør for våre kunder.

Solcelleanlegg og varmepumper

Da strømprisene begynte å galoppere, nærmest eksploderte etterspørselen av solcelleanlegg. Elektropluss sørget for å knytte til seg gode leverandører og tilegne seg nødvendig kompetanse i en tidlig fase. 

- I fjor solgte vi over 50 anlegg, og har bestillinger på 35 til våren, så dette har vært en veldig fin tilvekst for oss.

Det samme må sies om luft-til-luft-varmepumper, som de installerte ca.200 av i 2022.

- Tradisjonelt er varmepumper levert av VVS-bransjen og spesialiserte varmepumpemontører. Fordelen for forbrukeren med å handle gjennom elektriker, er at vi kan sørge for både montasje og strømtilførsel. Her ligger en enormt stor mulighet for bransjen.

Parallelt med at «alle» skal ha varmepumpe for å spare strøm, merker de også at de som investerte i en varmepumpe for 20 år siden, nå er i ferd med å bytte dem ut. Som igjen bidrar til å øke etterspørselen ytterligere.

Smarthus og elbilladere

Smarthus og elbilladere er andre områder Elektropluss har valgt å satse på, og som har bidratt positivt både på oppdragsmengden og bunnlinja.

- Når det gjelder smarthus, er det jo en jungel av leverandører og smarte dingser å velge i, som fort kan forvirre forbrukeren. Vi har derfor valgt å satse på en enkel og forståelig tilnærming til styringsløsninger ved å tilby Elko Smart og Futurehomes StrømKontroll.

Med Enova-støtte på 35% av utstyrs- og installasjonskostnadene, er det overkommelig for de fleste å komme i gang. Og når investeringen raskt er innspart i form av lavere strømregning, er det et enkelt produkt å selge inn.

- Og har man en elbillader i tillegg, blir regnestykket enda hyggeligere.

Godt tilsig av kompetanse

- Det er generelt vanskelig å få tak i elektrikere med fagbrev, men vi har vært så heldig at noen har søkt seg til oss fordi de har flyttet til området. Vi har også utvidet området vi jobber i og har elektrikere fra hele Telemark og også på Kongsberg. Men den aller største rekrutteringen henter vi gjennom inntak av lærlinger. De siste årene har vi hatt 8-10 lærlinger knyttet til oss, hvorav mange har endt opp som gode fagarbeidere her hos oss.

- Vi steller pent med både lærlinger og ansatte, som gjør at vi tiltrekker oss interesse. Men rekruttering er et område hele bransjen må jobbe med for å få flere til å velge denne yrkesretningen, understreker han.