Futurehome har en ledende markedsposisjon i Norge og over 30 000 norske husholdninger bruker selskapets produkter og løsninger. Kapitalutvidelsen gjør det mulig for selskapet å utvide virksomheten utover det norske markedet og lansere nye produkter og løsninger for smart strømstyring.

- Balansering av strømforbruk i husholdninger er avgjørende for energiomstillingen og elektrifiseringen av Europa. Futurehome er godt posisjonert for å bidra til denne viktige omstillingen, sier Erik Stokkeland, adm. direktør i Futurehome i en pressemelding torsdag.

Futurehome tilbyr smarte produkter og løsninger som hjelper husholdninger å redusere strømforbruk og -kostnader, blant annet gjennom utjevning av effekttopper og bedre regulering av strømforbruk etter variasjoner i spotpris og behov gjennom døgnet. Sortimentet omfatter blant annet termostater, energisensorer, lysstyringssystemer og stikkontakter, i tillegg til en styringsenhet som kobler enhetene sammen. Selskapet har også utviklet en app for intuitiv og enkel styring. 

- Samarbeidet med NRP Zero skal bidra til videre vekst og kapitalen gjør det mulig å utvide tilbudet av innovative løsninger som reduserer husholdningers strømforbruk og -kostnader. Vi skal fortsette å styrke posisjonen som det ledende selskapet med helhetlig energistyring gjennom åpne standarder og skape den beste kundeopplevelsen, sier Stokkeland.

- Futurehome er i forkant av markedet for strømstyring med en solid kundebase i Norge, og vi ser frem til å støtte selskapets sterke ledergruppe i deres mål om å kunne tilby flere bærekraftige og smartere hjem. Deres brukervennlige løsninger og markedsforankring gjør dem til den ideelle partneren for oss, ettersom vi mener at balansering av energiforbruket i husholdninger er avgjørende for energitransisjonen, og vi ser frem til å samarbeide tett med Futurehome-teamet i de kommende årene, sier Carl Petter Finne, adm. partner i NRP Zero.