Schneider Electric er først ute med en totalløsning, som inkorporerer energistyring og energieffektivisering, samt leverer et komplett nett-tilkoblet økosystem for eMobility. 

– Sikkerhet, digitale kontrollsystemer og strømsparing har vært viktig i arbeidet med EcoStruxure for eMobility. Dette er ikke bare en ny serie elbilladere. Det er et nytt system utviklet for å tilfredsstille brukernes og ladeoperatørenes individuelle behov, samtidig som det lett kan integreres i fremtidens bygg, som produserer og sparer energi, sier Siri Damsleth, ansvarlig for e-mobilitet i Schneider Electric Norge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siri Damsleth, ansvarlig for e-mobilitet i Schneider Electric Norge.

Lanseres på verdens største messe for e-mobilitet

Det er ingen tilfeldighet at den globale lanseringen av EcoStruxure skjer på EVS35 på Lillestrøm, 11.-15 juni 2022: Norge har passert en halv million el-biler og har kommet lengst i verden når det gjelder bruk av el-kjøretøy.

– I Norge er nå mer enn 80 prosent av nye biler elektriske. Elektrifiseringen av samfunnet generelt vil føre til at vi på sikt risikerer å sprenge strømnettet. I tillegg blir el-sikkerheten viktigere enn noen gang. Ladeanlegg må bygges og tilpasses byggets tilgjengelige effekt. Vi tilbyr løsninger som sørger for optimale ladeanlegg, sier Damsleth.

Det globale markedet for e-mobilitet er ifølge Bloomberg NEF spådd å tidoble seg i de neste 10 årene. Bygninger vil spille en avgjørende rolle i elektrifiseringen av verdens transport. Rundt 70 prosent av elbil-ladingen vil innen 2030 skje i nærings-, industribygg og borettslag.

– EcoStruxure for eMobility tilfører bygninger merverdi ved å gjøre dem klare for fremtiden med elektrisitet 4.0-løsninger. Det gjør det mulig å integrere fornybare energikilder som en del av løsningen. Et nettverk av partnere vil etter hvert også tilby ettermarkedstjenester som drift, tilsyn, service og oppgraderinger som en del av konseptet, sier Damsleth.

– Energisituasjonen som vi har fått merke både i Norge og resten av Europa, understreker nødvendigheten av å bruke strømmen vi har mer effektivt. Samtidig som vi globalt må frigjøre oss fra energiløsninger med store CO2-utslipp, fører elektrifiseringen til at behovet for elektrisitet øker eksponentielt; det presser frem behovet for en enda raskere utvikling av bedre løsninger.

Helhetlig løsning

Damsleth forklarer at EcoStruxure for eMobility også legger til rette for å bygge komplette anlegg som omfatter smart lading samt energibesparende strømdistribusjon og -styring, for topp effektivitet og fleksibilitet.

– Elektrifisering er fremtiden, EcoStruxure for eMobility sørger for energistyring og imøtekommer det økte strømbehovet. Denne lanseringen er en del av Schneider Electrics bidrag mot målet om netto nullutslipp.