Caverion er et internasjonalt konsern med 15 000 medarbeidere og hovedkontor i Finland, hvorav 2 300 medarbeidere fordelt på 43 avdelingskontorer i Norge. Caverion er fageksperter innenfor alle tekniske fag og bygger nytt, rehabiliterer, utfører serviceoppdrag og drifter bygg, industri og infrastruktur.

 

- Spennende nyheter

Bak tilbudet står et konsortium bestående av det internasjonale investeringsselskapet Bain Capital Private Equity og to finske familieselskaper som har vært de to største aksjonærene over lang tid. Dersom kjøpet blir gjennomført vil Bain bli største eier med drøyt 70 prosent av aksjene.

– Dette er spennende og gode nyheter for oss alle. I Caverion kan vi være stolte av fremgangen vi har oppnådd sammen de senere årene. Dette mulige eierskiftet er en unik mulighet til å skape fortsatt bærekraftig vekst i alle divisjoner, sier Jacob Götzsche, konsernsjef i Caverion i en pressemelding. 

Også Knut Gaaserud, adm. direktør for Caverion Norge, er glad for initiativet. 

– Bain Capital er et solid selskap som kjenner vår bransje godt etter å ha vært inne på eiersiden i noen lignende selskap tidligere. De blir en spennende diskusjonspartner rundt hvordan vi skal utvikle oss videre i henhold til vår strategi. 

Han legger til: 

– Vi i Caverion Norge leverer nå gode resultater, og vi vil fortsette med å jobbe tett med våre kunder og utvikle våre medarbeidere videre på en god måte. For de aller fleste vil ikke dette eierskiftet få noen stor betydning.  

Har merket seg framgangene

Halvor Horten, leder for Bain Capital i Norden, beskriver bildet slik de ser det: 

– Vi har lagt merke til Caverions fremgang over mange år. I Bain Capital fokuserer vi på å bygge partnerskap med selskapsledelser for å bistå med å utvikle og forbedre måten selskapet opererer og betjener kunder. Vi har erfaring med selskap i tilsvarende bransjer, og mener at vi kan bidra med innsikt og ekspertise som vil støtte Caverion og de ansatte i den langsiktige verdiskapingen i selskapet.