Entrepreneur Of The Year ble etablert i USA i 1986, og har siden 2002 hedret Norges beste vekstskapere.  Organisasjonen i Norge har delt landet i seks regioner, hvor en uavhengig jury kårer finalister fra hver region. Disse går videre til den nasjonale finalen i Oslo. Den nasjonale vinneren får æren av å representere Norge på verdenskåringen i Monaco.

Fokuserer på engasjement

Entrepreneur Of The Year skiller seg fra andre vekstkonkurranser ved å fokusere på mer enn entreprenørens og virksomhetens evne til økonomisk vekst. I kandidatarbeidet legges like stor vekt på entreprenørens rolle, verdier og ledelse og ikke minst samfunns- og miljømessig engasjement.

«Å bli nominert til utmerkelsen er et bevis på at samfunnet verdsetter arbeidet deres. Ut over æren og trofeet som følger med tittelen, åpner deltakelse i programmet et bredt spekter av muligheter og fordeler. Vekstskaperne får gjennom intervjuprosessen et nytt perspektiv på virksomheten, deltakelsen gir mulighet for å etablere nye og relevante kontakter, og det er gode muligheter for å styrke virksomhetens omdømme og profil - eksternt som internt», kan vi lese på EYs hjemmeside.

En pioner innen fornybar energi

Strømberg grunnla Solcellespesialisten i 2005. Prisen i kategorien Impact mottar han fordi han og Solcellespesialisten har vært pionerer innen fornybar energi i Norge, spesielt innen solenergibransjen. Deres arbeid har bidratt til økt adopsjon av solenergi og fremmet bærekraftig utvikling. Juryen skriver følgende i nominasjonen:

“Carl Christian Strømberg fra Solcellespesialisten har de siste årene vært mye i mediene grunnet sin ekspertise på solcellepaneler. Men Strømberg var ikke opptatt av å bygge et stort selskap. Han ville bygge de beste solcelleanleggene, og alltid være først ute med nye løsninger.”

- Denne prisen er en viktig anerkjennelse av arbeidet vi gjør i Solcellespesialisten for bærekraft og det grønne skiftet. Det arbeidet er jeg svært stolt av, og derfor betyr denne prisen mye for meg og alle kollegaer, sier Strømberg.